Şimdi benim anlamadığım bir şey var...

Eğer anarşizme sempati duyuyorsanız, oy verme, askere gitme, memur olma gibi sisteme özgü birtakım yükümlülüklere karşı mesafeli olursunuz (döt yediği ölçüde karşı da olabilirsiniz). Peki, bunlara sadece büyük bir sistemin yürütülmesindeki temeller olarak mı yoksa özlerinde bir yanlışlık olduğu için mi karşı koyarsınız? Yani, demek istediğim, bunlar, özelde ise oy verme davranışı, özünde(bir araç olarak meşruiyet elde etmenin ötesinde) neye hizmet etmektedir? Oy vererek neyi kanıtlarız ya da hangi sonuçlara ulaşmak isteriz?
Oy vererek bir konuda insanların genel olarak ne düşündüğünü saptamaya yani bir düşüncenin, tutumun, davranışın ne bileyim duygunun genel içersindeki yaygınlığını saptamaya çalışırız. Peki genelin düşüncesi önemli mi?
Pardon soruların çapı pek bir genişledi? Ama ne demek istediğimi sanırım anlattım. Özelde şunu soruyorum. Bir oy kullanma davranışı olarak anket doldurmak ve hazırlamak anarşist düşünceye aykırı mıdır?
İroni için fikir veren oy verme temalı anket başlığına ve içeriğine teşekkür ederim