Tekil Mesaj gösterimi
  #87 (permalink)  
Alt 20-11-2008, 20:50
Enfeksiyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Enfeksiyon Enfeksiyon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Hakkaten Arıza

Alıntı:
NeOsiris´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Dinler olmasaydı; insanı hırsızlık yapmaktan, yalan söylemekten, adam öldürmekten ne alıkoyacaktı? Bireysel olarak hiçbirimiz için bir şey ifade etmeyen toplum mu? Olmayan vicdan mı? Sadece bize bahşedilen düşünebilme yetimiz mi? Ya herkes vicdan azabı duymazsa? Ya toplumdan nefret edenler çıkarsa aramızdan? Ya herkes sizler kadar zeki değilse?
İlginç... Sizi hırsızlık yapmaktan, adam öldürmekten din mi alıkoyuyor şimdi(yalanı saymıyorum, o ayrı bir başlıkta çok uzun tartışılabilir) ? Yani şimdi dininiz olmasa alıp elinize satırı adam mı doğrayacak veya komşunun evine girip yükte hafif ne varsa götürecekmisiniz ? Olmadığını varsaydığınız vicdanınız( ki yazdıklarınıza bakılırsa haklı olabilirsiniz) size iyi ve kötüyü öğretemediyse, dinin dediklerinin doğru olduğuna neyinize dayanarak karar verdiniz ? Düşünme yetinizin bahşedilmesi bir vicdan oluşturmaya yetmemiş sanırım... Genel de insanı insan yapanın düşünerek iyi ve kötüyü ayırması söylenir ama sizin mantığınıza göre başkalarının düşüncesi ile insan olmayı tercih etmişsiniz... Ya da şöyle sorayım ben dine inanmayan biri olarak şu anda neden burada yazıyorum da gidip birinin gırtlağını sıkmıyor ya da 14 yaşında ki bir kızı taciz etmiyorum ? Düşünme yetinizi ve vicdanınızı bu kadar küçümser ve kullanmazsanız köreltebilirsiniz dikkat edin... Sonra başkalarının size ahlâk diye dayattığı şeyi de irdeleyemez olursunuz(Bkz...H.Üzmez)