Tekil Mesaj gösterimi
  #39 (permalink)  
Alt 11-11-2008, 02:18
alchemy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
alchemy alchemy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
-

Alıntı:
Şey'ler´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Kitaptan çok makale okuyorum, daha kısa ve daha öz oluyorlar...

Makalelerin kısa ve öz olmaları; aynı zamanda,bilgiye yaklaşma,yönelme,ulaşma, onu kullanma ve bunlar sonucunda bilgi üretmeni(ya da yorumlamanı) zedelemiş olmaz mı?

Bilgi üretenlerin(en sade ifade ile bilim insanı diyelim ) gelişmelerden geri kalmamak/haberdar olmak adına kitap yerine daha çok makale takip etmeleri anlaşılır iken,senin öğrenci konumunda olduğun kabul edilirse,bilginin derinliği,çeşitliliği ve elde edilmeye/tanınmaya çalışılan bilginin arkea’sının da öğrenilmesi açısından kitap okumak daha uygun değil midir?
Benim bu yaklaşımın sırrına vakıf olasım var, bana yol gösterir misin? Bu nasıl olabilebiliyor

Ayda kaç kitap okursun ise bence yanlış bir soru. Ayda 5 tane pembe roman okusam ne olacak? Ya yılda sadece bir akademik kitap? Herşeyden evvel soruyu değiştirmek istiyorum: "Yılda kaç kitabı kendine katabiliyorsun?" şeklinde...

Şimdi uçmayayım ama, yine de hissettiğim bu: ben onlarca kitap okuyup kendine 3 cümlesini dahi katamayanları gördüm. Kitap okusanız ne, okumasanız ne? Sorun kitabı "okuyup okumadığınız".

Benim el cevap ise: Tamamen ruhuma göre. Ben bazan yılda 3 kitap okurum, bazan ayda 3. Yorgunluğuma (bezmişliğime) veya iştahıma (sonuçta aynı şey) bakar.

Tökezlemişliğim 2. basamaktan geliyor