Alıntı:
Şey'ler´isimli arızadan alıntı
Kitaptan çok makale okuyorum, daha kısa ve daha öz oluyorlar...
Makalelerin kısa ve öz olmaları; aynı zamanda,bilgiye yaklaşma,yönelme,ulaşma, onu kullanma ve bunlar sonucunda bilgi üretmeni(ya da yorumlamanı) zedelemiş olmaz mı?
Bilgi üretenlerin(en sade ifade ile bilim insanı diyelim ) gelişmelerden geri kalmamak/haberdar olmak adına kitap yerine daha çok makale takip etmeleri anlaşılır iken,senin öğrenci konumunda olduğun kabul edilirse,bilginin derinliği,çeşitliliği ve elde edilmeye/tanınmaya çalışılan bilginin arkea’sının da öğrenilmesi açısından kitap okumak daha uygun değil midir?
|
Benim bu yaklaşımın sırrına vakıf olasım var, bana yol gösterir misin? Bu nasıl olabilebiliyor
Ayda kaç kitap okursun ise bence yanlış bir soru. Ayda 5 tane pembe roman okusam ne olacak? Ya yılda sadece bir akademik kitap? Herşeyden evvel soruyu değiştirmek istiyorum: "Yılda kaç kitabı kendine katabiliyorsun?" şeklinde...
Şimdi uçmayayım ama, yine de hissettiğim bu: ben onlarca kitap okuyup kendine 3 cümlesini dahi katamayanları gördüm. Kitap okusanız ne, okumasanız ne? Sorun kitabı "okuyup okumadığınız".
Benim el cevap ise: Tamamen ruhuma göre. Ben bazan yılda 3 kitap okurum, bazan ayda 3. Yorgunluğuma (bezmişliğime) veya iştahıma (sonuçta aynı şey) bakar.