Tekil Mesaj gösterimi
  #9 (permalink)  
Alt 07-11-2008, 22:30
oo_dead_Life_oo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
oo_dead_Life_oo oo_dead_Life_oo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Ne olduğu belirsiz ..

bunun degismesi icin sanirim toplumun komple degismesi sart .. hic bir kadin "cok güzelsiniz" , "cok hossunuz" gibi iltifatlarin üzerine "irz düsmani", "namussuz" diye cevap vermez diye düsünüyorum , vermezdi de , yani eskiden de bu böyleydi .. sadece benim problem olarak gördügüm olay su ki, bizim erkeklerimiz kadina her zaman asagilik bir his sunuyorlar , kendilerini basit ve izik hissetmelerini sagliyorlar .. bunun icin bir bakis yeter veya basit, primitif bir söz yeter ..
erkeklerimizin bu konuda biraz daha calismalari gerek sanirim , cünkü ben kadin olarak carsiya gittigim zaman kendimi acikcasi pek rahat hissetmiyorum .. avrupa'daki gibi rahat dolasamiyorum , cünkü her an igrenc bir söz'le karsilasma riskiyle dolasiyorum etrafta .. bugüne kadar hic bir erkek bana "cok güzelsin" diye iltifat etmedi türkiye'de, o anlam'da demek istese de bunun yerine kullandiklari cümle su: "yavrum bee , masallah" .. ve böyle bir cümle'de kadinin "tesekkür ederim" diye cevap vermesi uygunsuz kacar diye düsünüyorum ..
kadin'a kadinligini degil , sadece asil görevinin güzel ve "makina" gibi olmasinin gerektigini hissettiriyorlar , ve böylece kadinlarimiz da ön yargili ve itici olmaya calisiyorlar ..
yani demek istedigim , erkeklerimizin degismedigi sürece tr'deki bu durumun degisecegine malesef inanamiyorum ..

Senin galip basladigin bu askta ,

yenile yenile seni yenmeyi ögrendigim bu savasta ,

seni icimde bitiriyorum ..