Tekil Mesaj gösterimi
  #1 (permalink)  
Alt 23-10-2008, 19:35
RoNiNeX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
RoNiNeX RoNiNeX isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Ebedî Arıza...

Blog Başlıkları: 17
Standart ALINTILARIM...

Net üzerinde, ordan oraya dolaşıp duran sözde 'özlü' alıntılar değil de bizzat tamamını okuyarak deneyimlediğiniz kitaplardan tam alıntıları sıralayabiliriz burada...
Böylece bende ilginç bulduğum farklı kitaplardan haberdar olma fırsatı yakalarım...
Yani bencil amaçlı bir başlık bu...

İlk olarak son okuduğum kitaptan başlayabilirim:

Eğer kadınlar için gerçekten bütün erkekler birse, onların bir tek erkeğe kendilerini oldukları gibi vermeleri ve onu köpeğin sahibini izlemesi gibi izlemeleri gerekiyordu. Oysa hayır, tam tersine, onlar seçmek istiyorlardı, ve bu seçimi de bütün erkekleri bir araya katıp, hepsiyle oynayıp, hepsinden bir çıkar sağlayarak yapıyorlardı. Böylece bütün erkekler mutsuz oluyorlar, kadınlar da işin sonunda arkadaşsız kalıyorlardı.

Sayfa: 62

Linda’yla birlikte olmaktan döndüğüm her akşam onları görüyordum. Açıkça onların arasından geçip: “Bu da bir çeşit yaşama biçimidir,” dediğim geçen yıllardaki gibi değildim artık. Acı duyuyordum. Tipiniin ortasında dolaşıyorlar ve sigaralarının kırmızı ucu yüzlerini saklıyordu.

“Bu yaşamı sürdüren bir kadın aptalın biridir.

-Bilinmez ki. İhtiyaçları vardır.

“Sigaran var mı?” dedi Linda gülerek. Aptallar.”

Milo’yla birlikte olduğumuz bir gün, yolun üstünde bulduğumuz kadını düşünüyordum. Pianezza’ya yük götürdükten sonra Torino’ya geliyorduk. Kamyona almamızı istemiş, binerken de bacaklarını göstermişti. “Sür,” dedi Milo. Eve dek sürmüştüm. Onların ikisi arkada birbirlerini ezip kan akana dek öpüşmüşlerdi. “Beni dışarı düşüreceksin,” diyordu kız ona. Ama bir eğlenceye gider gibi giyinmiş olanlardan değildi. Boyanmamıştı bile. Çok zayıf yüzü ve aç gözleriyle otuz, kırk yaşları arasında bir gündelikçiye benziyordu. “Arkadaşın senin gibi değil,” dedi Milo’ya. Bense kamyonu sürüp düşünüyordum: “Sen de birinin Linda’sı olmalıydın.”

Sayfa: 66

Arka Kapaktan:

“…Herkesin daha iyi yaşayabilmesi için siz daha kötü yaşamakla işe başlıyorsunuz.”

Alıntı Kaynak Künye:

Yoldaş “Il Compagno” (1947 Torino)

Yazar: Cesare PAVESE (5 Eylül 1908 Torino – 26 Ağustos 1950 Torino) Çeviri: Can PORSEMAY

Yayın: E Yayınları; Roman Dizisi; Baskı: 2. Baskı: Kasım 1990 (1. Baskı: Canpo Yayınları: Mayıs 1969) Sayfa: 159, Ebat: 18x13 cm, Fiyat: ?, Durum: karton kapak 3. Hamur…

Schopenhauer, Nietzsche, Cioren, Pavese ve envai çeşit kötümserleri benim gelişime hazırlık yapan müritler olarak görüyorum...