Alıntı:
AmmalatBek´isimli arızadan alıntı
müslümanlar bi kere geleneksel veya hanif diye ayrılmazlar.ehli sünnet ve ehli bedat diye ikiye ayrılırlar.ehli sünnet dediğimiz kuran dışında peygamberin sünnetlerine göre hayatına nizam verenlere denir.bunlar hanefi hanbeli şafi maliki olmak üzere tekrar aralarında mezhep dediğimiz akımlara ayrılırlar.ehli bedatlar sizin hanif dediğiniz fıkha göre hayatlarını nizama sokan insanlar kuran dışında hiçbirşeyi kabul etmezler.ama özünde ehli sünnette ehli bedatta müslüman sayılır.(bütün mezhep ve akımlara göre )
bu dünyada hiç kimse bi din otoritesi değildirki sizde olamazsınız siz gruplandırmayı bile yapamadınız çünkü bana göre müslümanların yüzde 99 u geleneksel İslamcıdır demişsiniz dünyada hangi mezhepten ne kadar insan var bunların arasında kaç tane daha fıkıh ehli var.bunları düşünmemişsiniz. araştırmamışsınız . tartışmanın bi anlamı yok diye kestirip atıyorsunuz.bide bunu siz yapıyorsunuz aklın mantığın yanında olan siz keçinin ayet yediğine inanıyorsunuz olayları bu kadar basite indirgeyebiliyorsunuz.hayır siz bana deseniz benim bilgilerim bunlar ben böyle biliyorum . yok illa kesin hükmü vereceksiniz .(sen mesul değilmişsin) sizle tartışmanın gereği yok efendim
sevgiler saygılar
|
Arkadaşım sen neyden bahsediyorsun?? Ben mezheplerden felan bahsetmedim senin kafan mı güzel?? Sadece müslümanları kendime göre gruplara ayırdım.. Bu grupları yaparken sana mı sorucam?? Ben sadece kuran ve hadis ikileminden yola çıkarak insanları 3 gruba ayırdım.. Ve ''mantık'' bilimine göre de bu 3 grubun dışında farklı bir insanın olması imkansızdır.. Bana ne müslümanın fıkıha göre ayrılmasından, veya bir diğer müslümanın 32 farza inanmasından.. Bana ne!! .. Bizim tartıştığımız konu bu muydu şimdi?? Veya biz İslam mezheplerinden mi bahsediyoruz.. Hristiyanlığı tartıştığımız bir ortamda, ben desem ki; Hristiyanlar 2'ye ayrılır.. Biri, incille birlikte tevratı da kutsal kitabı olarak kabul edenler.. Diğeri ise, tevratı kendisi için kutsal bir kitap olarak görmeyenler.. Siz de şunları yazsanız; ''Yok efendim olur mu.. Hristiyanlık ana mezhep olarak 3'e ayrılır.. Katolik, ortodox ve protestan'' .. Eee arkadaşım konu neydi, sen ne yazıyorsun?? Anladık mezhepleri biliyorsun da, bizim tartıştığımız kuran ve hadisler arasdaki bağlantı ve bu bağlantının müslümanları bölmesi değil miydi?? Nerden çıktı mezhepler vs.. Burası bilmişlik taslama yeri mi??. Gidin başka yerde otlanın kardeşim.. Burayı meraya çevirmenize müsade etmiyorum!!
Saygılar.