Tekil Mesaj gösterimi
  #11 (permalink)  
Alt 16-10-2008, 19:56
sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sangre sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
_b/s/en s/b/enim *

Alıntı:
AmmalatBek´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
evet İslam da recm cezasının oldugunu kabul edenler yukarda gördüğünüz yazılara dayanarak bunu söylemektedirler.ancak yazdığınız bu hadisler herkesçe kabul edilmemektedir. recm cezası aslında yahudilerin bir geleneği olup sonradan araplardada uygulanmaya başlanmıştır. bi kere yazınızın başında keçinin kuranın ayetlerini yemesinden bahsediyorsunuz.Allah kendi dininde olması gereken bi hükmü böyle bi olayla ikileme düşürmez. az önceki yazımda bahsetmiştim. dinim neden benim aklıma hissiyatıma önem verir işte bu yüzden. ben başka başka hadislere bakıyorum karşılaştırıyorum. aklımın hissiyatımın bildiklerimle birleşmesiyle böyle düşünüyorum.
Evet, İslam kişiden kişiye değişiyor.. Ama ''Geleneksel İslam'' değiştiği zaman, artık İslam'dan söz edebilirmiyiz, bilmiyorum.. Bir çok insan var ki, tüm hadisleri ve kuranı referans alırlar.. Ki bunlar -bana göre- gerçek müslümanlardır.. Ve müslüman çoğunluğun %99unu oluşturur.. Bazı insanları var ki, kendi kafasına göre bazı hadisleri kabul ederler, bazılarını ise redderler.(Siz bu gruptasınız bana göre.).. Bazı insanlar var ki, -kendilerine hanif derler- sadece kuran'ı referans olarak alırlar.. Ve tüm hadisleri reddederler.. Artık biz inançsızlar da bilmiyoruz hangi İslam hakkında konuşacağımızı.. Bu yüzden genellikle ''Geleneksel İslam'' hakkında yazıyorum.(Hem malzeme de çok oluyor).. Diyeceğim şu ki, gördüğüm kadarıyla siz recm hadislerinden sorumlu değilsiniz.. Madem durum böyle, bu konu hakkında fazla konuşmanın da bi anlamı yok sanırım.

Saygılar.

Bin gölge, bin ağaçtan, bir güneşin gölgesidir.. _/ *

_gölge'li/ *