Tekil Mesaj gösterimi
  #89 (permalink)  
Alt 15-10-2008, 18:06
sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sangre sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
_b/s/en s/b/enim *

Alıntı:
i_ramx´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
"hakikaten çok yorgunum ve zmnım yok işlerim çok yoğun ve ancak bu kdr yazabildim kusuruma bakılmasın diğer ark. inş. geniş bir zmnda cvp vereceğim mazur görün lütfen..." msjımı dikkatlice okuduysanız sizin msjınıza niçin cvp yazmadığımı anlamış olmanız gerekirdir mazur görün demişim incelikle üstelik "iddialarına verdiğim cvp" "iddialarına cvpları yazdım" gibi sanki kendisi yazmış gibi ukalaca bir tavırla ne diyelim ilginç... (hepsi alıntı... bu arada şunu belirteyim altına alıntı yazmış olman kopyala yapıştır yapman "cvplarını ver yazmışım" vs gibi cümleleri komik duruma düşürüyor haberin olsun... yanlış anlaşılmasın ben diğer ark. gibi artık hangi zihniyetle! çalmışsın sahtekarlık ve daha bir çok hakaretleri bana yapmış olsada her ne kdr msjımda Harun Yahyadan faydalandığımı belirtmeme rağmen hala bunu algılamakta zorluk çekselerde kesinlikle böyle birşey demiyorum bn farklı kaynaklar belirtmen çok gzl sadece kurduğun cümlelere brz daha dikkat et...
neyse konumuza dönelim;
...
Bu sitede bir çok defa evrim tartışmasına katıldım ve konu ile ilgili soru ve değerlendirmelere karşın, tek bir sefer bile alıntı yaparak cevap vermedim, karşımdaki kişiye.. Ama sen! Bu başlığa yazı olarak taşıdığın hiçbir konuyu, kendin düşünerek veya okuduğun her hangi bir bilim adamının araştırmalarını değerlendirip de yazmadın.. Her yazın, farklı farklı H.Y sitelerinden alıntı.. Ve bu alıntılara tek bir gram bile kendi düşünceni katmamışsın.. Böyle bir durumda, ben senin gibi birisine neden evrim teorisi ile ilgili bildiklerimi aktarma yolunu seçeyim.. Veya senin gibi birisiyle bilgi alış verişi yapma ihtiyacı hissedeyim?? İşte bu durum da, bana alıntılara karşı alıntı ile cevap verme hissi uyandırdı ve tercihimi bu yönde kullandım.. Yukarıda da yazdığım gibi '' Önce iddialarına karşın, bilim adamlarının yazılarını oku''.. Neymiş?? Alıntı yumağı yağtığın başlığa, bilim adamlarının cevaplarını eklediğimi de ayrıyetten belirtmişim.. Bu durumda ve bu konuda, artık susmak düşer sana sanırım.

Gelelim cevaplarına! .. Cevapların dediğime bakma.. Yine farklı farklı yerlerden aşırmışsın ve kendin yazdığın yerler ise, tamamen kanıtsız sallamasyonlar..

Öncelikle;

Alıntı:
diğer bir husus şuana kdr yani ortalama 150 yıllık yapılan araştırmalar arkeologlar pale.lar tarafından kambriyen döneminde birçok fosil kayıdı olduğunu filumlarım tamamının bu dönemde bulunduğunun kanıtıdır
O dönemde bir çok fosil kayıtının bulunması, filumların tümünün aynı zaman diliminde patladığına kanıt olarak gösterilemez.. Sadece o döneme ait değil, bu durumdan farklı olarak da birbirine yakın zaman dilimlerinde bir çok fosil kayıtı vardır.. Bu durum nasıl normal ise, aynı şekilde kambriyen olarak adlandırılan çağda da bir çok fosil kayıtının bulunması normaldir.. Zaten Glenn Morton da yazdığı makalede tüm filumların aynı dönemde patlamadığını, kendi bilimsel analizleri sonucunda bizlere aktarıyor.

Ayrıca ''Bilim ve Gelecek'' isimli dergide yayınlanan ve benim sana alıntı olarak verdiğim yazıdan da anlayaşılacağı gibi, (Yazı Dr. Kenan Ateş, Dr. Ümit Sayın ve Mark Vuletic'in yazılarından derlenmiştir) Kambiriyen olarak adlandırılan çağdan 130 milyon yıl önce çok hücrelilere ait fosil kayıtları bulunmuştur.. Hatta ve hatta, 3.5 milyar yıl öncesine kadar mikrofosiller vardır..

Yani senin iddia ettiğin gibi;

Alıntı:
kompleks canlıların ilkel yapıdaki atalarına dair hiçbir fosil örn. göstermedi
Böyle bir durum, kesinlikle bilimsel olmayıp, hayal ürünü bir düşünceden öteye geçemez..

Ve konu hakkında son bir şey daha; Derlenen yazıda da sorulduğu gibi.. Madem bu dönem yaratılış dönemi.. Neden kambriyen'dan hemen sonra.. Mesela 500 milyon yıllık bir memeli fosili bulamıyoruz.. Veya bir insan iskeleti.. Dr. Kenan Ateş soruyor; Neden Ademin torunlarının iskeletlerini bulamıyoruz.. Veya Devonian Çag’da yaşamış amfibyumların (hem karada hem suda yaşayan iki-yaşamlılar) fosilleriyle yan yana göremiyoruz.

Bu sorular yanıt bekliyor..

Ama ben, sen cevabını vermeden birşeyler söyliyim.. Tahmin ediyorum ama! .. Kesin Allah bizi sınadığı için bu fosilleri bulamıyoruz.. Kanıt olursa herkes inanır.. Ve tabii şeytan da iyi çalışıyor.. Allah işlerini aksatmasın!

Geldik 2. cevabına.. Ama bakıyorum bakıyorum, sana ait tek bir düşünce kırıntısı bile bulamıyorum.. Ne yazık!!

Sana bir sürü ara geçiş formu gösterdim.(Bilim adamlarının araştırmaları paralelinde).. Bir daha tekrarlamakta fayda var;

''Tiktaalik rosae. Balıktan hem su hem karada yaşayan amfibyumlara geçişi gösteren ara formlar: Tiktaalik rosae, Osteolepis, Eusthenopteron, Panderichthys, Elginerpeton, Obruschevichthys, Hynerpeton, Tulerpeton, Acanthostega, Ichthyosgtega, Pederpes finneyae ve Eryops; amfibyumlardan ilk sürüngenlere geçiş aşamasını gösteren: Proterogyrinus, Limnoscelis,Tseajaia, Solenodonsaurus, Hylonomus ve Paleothyris; dört ayaklı sürüngenlerden memelilere geçişi gösteren: Protoclepsydrops, Clepsydrops, Dimetrodon ve Procynosuchus; iki ayaklı sürüngenlerden kuşlara geçildiğini gösteren: Compsognathus, Protoavis, Pedopenna, Archeopteryx, Changchengornis, Confuciusornis ve Ichthyornis… “Yürüyen balina” da denilen Ambulocetus‘u, ilk at türlerini, insan-primat ortak atadan insana geçişi gösteren çok sayıda ara geçiş türlerinin fosillerini, Ardipithecus, Australopithecus, Homo habilis, Homo erectus‘u ve daha diğer pek çok ara form fosillerini saymayı gereksiz buluyoruz.''

Az bir liste değil bu.. Hatta bulunan ara geçiş formlarının çok az bir kısmını kapsıyor.. Siz zannediyorsunuz ki, 2 tane farklı tür var.. Ve bu 2 farklı tür arasında ara formlar olması gerekiyor.. Bilim adamları bu formları bulup gözünüze! kadar sokuyorlar.. Ama yaratılışçılardan ne cevap beklersiniz?? Hayır! Bulunan bu tür, ara geçiş formu felan değildir, yeni bir türdür.. Eee böyle bir zırvalamaya karşı bilim adamlarının bulduğu hangi fosil olursa olsun ara geçiş formu olmaz zaten .. 2 türün arasında ki ara geçiş formu yeni bir tür sayılıyor.. Bu seferde türler 3 olduğu gibi, evrimciler bu türün arasında ara geçiş formları aramaları gerekiyor.. İşte bu, yaratılışçıların zırvaladığı andır..

Arkadaşım! İnsan dair, bir çok canlıya ait ara geçiş formları bulunmuştur.. Örneğin, geçenlerde yeni bir ara geçiş formu daha bulunmuştu.. Bu fosil, bacakları olan bir yılana aittir.. İşte link; Alternatif Forum - Bacakları olan yılan fosili bulundu

Tüm bunlardan sonra siz hala saçmalamaya devam edin.

Şimdi 3. cevabına gelelim..

Tekrar ve tekrar olarak hiçbir bilimsel değeri olmayan saçmalıklar.. Yok efendim ben geçen discovery'de görmüştüm vs.. Arkadaşım! ''Turkana Çocuğu'nun'' kafatası ebatını ve büyüdüğünde tahmini olarak nasıl bir ebatta olacağını, bilimsel metodlar ile değerlendiren kişilerin yazılarıyla açıkladım.. Ayrıca verdiğim linklerde, diğer insan iskeletlerine ve zaman dilimlerine bakarsan ve incelersen (İnceleyeceğini hiç sanmıyorum ama neyse) yazdıklarının aptal saçmalamalarından öteye gitmeyeceğini anlarsın..

Ve yine 4. cevapta da bilimsel olmayan tekrarlamalar.. Yoruldum.. Alıntıladığım yazılar, senin alıntıladığın yazılara çok kapsamlı yanıtlar verdiği kanısındayım.. Sanıyorum ki, diğer arkadaşlarında fikirleri bu yönde..(Yazılarından bu anlaşılıyor) .. Senin gibi fikir fukarası ve HY gibi deli belgesi olan birinin peşinden giden birisiyle daha fazla yazışmak da istemiyorum.. Zaten yazılanlara hiçbir bilimsel cevabın olmadığı gibi, bir de konu başlığı da dair yazdığın her yazıda alıntı yaparak cevap veriyorsun.. Benim ricam, admin arkadaşın bu tür copy/paste başlıklara derhal müdahale ederek forumdan silinmesidir.. Tabii ki kişilerin kendi fikirleri doğrultusunda açtığı başlıklara ise bilgilerimiz dahilinde yazarız.. Bundan da hiç şüpheniz olmasın.

Bin gölge, bin ağaçtan, bir güneşin gölgesidir.. _/ *

_gölge'li/ *