Tekil Mesaj gösterimi
  #69 (permalink)  
Alt 13-10-2008, 05:07
alchemy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
alchemy alchemy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
-

mkamka, mesajından genel olarak (ünlem işaretlerinin varlığı ve konumu nedeniyle) aslında fazla net bir şey anlayamadım doğrusu...

"Çok önemli bir şahıs kanıtladığı müthiş bir olay var...Bunu sadece kendisinin bilmesini istiyor, şimdilik.
Önemli bir kişiliği-(neticede insan...)- olduğu için '' şimdilik'' farklı açıklıyor. Peki bu durumda buna inanmalımıyız... Din veya Bilim adına, farketmez..."

Neden sadece kendisi bilecek, ifşa ettiğinde ona zarar geleceği için mi, insanlık henüz bunu anlamaya hazır olmadığı ve kaos çıkacağı için mi, yoksa şahsi çıkarı için mi...? Bunu da anlamadım. Ama şunu diyebilirim herhalde: bir insanın söylediği şeye bilim adına inanılmaz, bilim adına (bilimin o günkü gelişmişliği seviyesinde) doğrulanır ya da yanlışlanır ya da "bilinemez ama olabilir" denilebilir. Din ve bilimin neden aynı kefeye konmaya çalışıldığını ve sürekli kıyaslandığını anlayamamışımdır (bana kalırsa biri (a) ise diğeri de (a')dir) . İkisi çok farklı iki fiilden baz alır, biri bilmek diğeri inanmaktır. Bilmekten ise sadece bir korteks bilincini kastediyorum. Yoksa bana sorarsanız altbeynimizde yüzlerce yılın bilgisi, korteks ile arasındaki katmanlardan dolayı kortekse ulaşamadığından atıl bir vaziyette kendimizden bihaber taşınıp duruyor. Ben bunu biliyor muyum? Hayır. Peki buna inanıyor muyum? Hayır. Sadece zannediyorum, yani bana "mantıklı" geliyor, bilinmeyen bazı şeyleri açıklamak uğruna. Ama bu zannetmeyi de anneannem öyle dediği, ya da herkes öyle inandığı için yapmıyorum. Yoksa tuvalette ciklet çiğnemenin günah olduğunu da zannetmem gerekirdi ama bu pek zannedilebilecek bir şey değil...

Ancak eğer bu bahsettiğin şahıs, Dünya Kardeşlik Birliği (Derneği de olabilir) başkaniçesi Bülent Hanımsa mesela (valla bana direkt onu çağrıştırdı nedense ), ne din, ne bilim ne de insaniyet adına zinhar inanılmamalıdır derim

Tökezlemişliğim 2. basamaktan geliyor