Tekil Mesaj gösterimi
  #63 (permalink)  
Alt 08-10-2008, 07:42
non serviam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
non serviam non serviam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
M€M€ÑTØ MØRÍ

Blog Başlıkları: 8
Alıntı:
i_ram´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Bakın şuana kdr birsürü paragraf oldu ve dikkatimi çeken şey termodinemiğe takılmış bir vaziyette hala kendi kafanızdan fikirler üretmeye çalışmanız ve yazdıklarınızın çelişki içerisinde ayrıca mantıksız olması.Sadece bu konuya takılan siz değilsiniz bunuda bilmenizi isterim genel olarak Darwinistlerin en çok takıldığı hatta hiç sevmediği bir konudur termodinamik...Gerçi sizin daha neyi savunduğunuz bile meçhulyaaa neyse...
Gelelim sizin şu fiziği kimyayı altüst eden ortaya attığınız sözlere bkın bn size diyorum ki evren en büyük izole edilmiş sistemdir.Size sözlerinize göre o zmn şuana kdr üniversitelerde hep yanlış okutuluyormuş hatta demmeki Princeton lar bile yanılıyormuş???eniyisi siz bu engin bilginizle brz onlarada ders verin Bak arkadaşım evren dediğimiz şey üç boyutlu uzay ve zamanın birlikte tanımlı olduğu çoklu boyuta denir bu bir ikinci olarak Termodinamikte sonsuz madde veya enerjinin kendiliğinden ve sonsuzdan beri var olması iddiaları kökten yalnlnır Termodinamige göre izole bir sistemin enerjisi değişmezken byük izole sistem olan evrende enerji var edilemez, yok edilemez. Termodinamik Yasa 1: İzole sistemlerin enerjisi dış etkiyle değiştirilemez. En büyük izole sistem olan evrenin de enerjisi değişmez. den,ilmek istenen ve anlamamakta ısrar ettiğiniz noktaEvren içinde enerji yok edilemez ya da yoktan enerji üretilemez...yASA 2; kapalı sistemlerde daima entropiyi artırıcı hareket görülür. Termodinamik yasa 2: Entropi daima artar. Sürekli düşük enerji ve maksimum düzensizlik eğilimi görülür.
Sonsuzdan beri var olan ve sabit sürekli denge halindeki bir yer olsa idi evren nasıl görülecekti ? Entropi sürekli evrende seyreden bir akıştır...İzole Sistem : Madde miktarı veya enerjisi hiçbir dış etki ile DEĞİŞMEZ.Evrenin içindeki madde miktarını evren dışından değiştirmenin fiziksel bir açıklamasını yapın bilm konusunda baya bi ilerdesinz bize de yardımcı olun?? açıklayın izah edn bu durumu?

Alchemy uzun bir paragraff ama ne yazıkki boş bir paragraf yazmış yine dediğim gibi boş paragraflara cvp verme inceliğinde bulunmuyorum artık...ayrıca "Zaten sorun da bu işte: bilim zamanla paralel hareket edebilir. Ama din edemez..." Bnm iman ettiğim şeyle bilimsel olarak ortaya konulan şeyler her biri yerli yerine oturuyor ve her seferinde Allahın varlığını ispat ediyor ama nedense sizin şu masallar bi türlü hikayeye döneşemedi
İkinci termodinamik yasasına göre, kapalı bir sistemin entropisi asla azalmayacağından, çevrelerinden YALITILAN eşit sıcaklıktaki iki cisim birbirine temas ettirilirse cisimler arasında ısı akışı olmaz. Yani cisimlerin birinin, kendi ısısını kaybederek diğerini ısıtması mümkün değildir.
Ancak senin ya da siz zavallı hocacıların zannettiği gibi, dünya kapalı ve yalıtılmış bir sistem değildir. Güneşten sürekli enerji akmaktadır ve bu yasanın geçerli kılınabilmesi için kapalı sistem kısmı çok önemlidir. Çünkü sadece kapalı sistemde entropi her zaman artar. Sisteme enerji vermek suretiyle entropisi azaltılabilir.

Ve sen karşıma geçmiş, evren kapalı ve izole bir sistemdir diyorsun. Bu nasıl bir izoleymiş ki Dünya’nın bir tarafında kar yağarken bir taraf sıcaktan kavrulabiliyor? Hadi bırak Dünya’yı kapalı ve izole dediğin evrenin her bölgesinin bir diğerine denk olduğunu iddia etmek nasıl bir cehalettir? Anlayabileceğin şekli ile ifade etmem gerekirse; sen Mars ya da Ay’da yaşayamayacağın gibi atmosferin dışında nefes bile alamazsın. Ve güneş enerjisi de eşit bir dağılım göstermez.

Sadece kapalı bir sistemde entropi her zaman artar. Kapalı sistem kısmı çok önemlidir. Sisteme enerji vermek suretiyle entropisi azaltılabilir. Defalarca söyledim, yine tekrarlıyorum; Dünya kapalı ve izole bir sistem değildir. Güneşten sürekli olarak enerji akmaktadır ve düzeni bu sağlar. Soluduğumuz hava ve atmosfer farklı gazlar ve sıcaklıklar barındırır. Termodinamiğin ikinci yasasının sadece kapalı sistemler için geçerli olduğunu zar zor da olsa anlatabildik ama şimdi de Dünya’nın kapalı ve izole bir sistem olmadığını algılatamıyoruz sizin beyinlere.
Kaldı ki izole edilmiş ortamlarda bile mikroskopik bir sistem, yasanın dediğinin tersine entropi dalgalanmaları yaşayabilir. Bkz. Dalgalanma Teoremi.
Ve bol keseden sallamayı bırakıp da Harun Yahya dışındaki kaynaklardan araştırmaya çalışırsan üniversitelerde neyin doğru, neyin yanlış okutulduğunu anlarsın.

Alıntı:
İzole Sistem : Madde miktarı veya enerjisi hiçbir dış etki ile DEĞİŞMEZ.Evrenin içindeki madde miktarını evren dışından değiştirmenin fiziksel bir açıklamasını yapın bilm konusunda baya bi ilerdesinz bize de yardımcı olun?? açıklayın izah edn bu durumu?
Yukarıda izah ettim, anlayabileceğini sanmıyorum ama gene edeyim; İzole sistem tanımda yazdığın gibi enerji’nin hiçbir dış etki ile değişmediği sistemdir. Ancak dünyamıza güneşten enerji gelir. Ne dünya ne de evren izole değildir. Yani; söylediğin gibi kapalı dahi olsa, eşit enerji dağılımı sağlanmış bir sistem değildir. Daha kolay anlaman için şöyle izah edeyim; sıcaklık, basınç, yoğunluk vesaire, dünyanın ya da evrenin her noktasında eşit değildir. Yardımcı olabildiysem ne mutlu ama bir şeylere sabit ve çakılı fikirlerinin bu izahat ile değişeceğini falan sanmıyorum çünkü sen bilimsel yaklaşmıyorsun, dogmatiksin. Bilimi bile reddederek din ve tanrı ne diyorsa doğru olan odur diyecek kadar cahilsin ancak bilim nesneldir, sizi sallamaz.

"Beni tanıyan herkesin size söyleyeceği gibi, makbul biri değilim. Kötü adamı sevdim hep, kanunsuzu, hergeleyi. İyi işleri olan sinek kaydı traşlı, kravatlı tiplerden hoşlanmam. Ümitsiz adamları severim, dişleri kırık, usları kırık, yolları kırık adamları. İlgimi çekerler. Küçük sürpriz ve patlamalarla doludurlar. Adi kadınlardan da hoşlanırım; çorapları sarkmış, makyajları akmış, sarhoş ve küfürbaz kadınlardan. Azizlerden çok sapkınlar ilgilendiriyor beni. Serserilerin yanında rahatımdır, çünkü ben de serseriyim. Kanun sevmem, ahlak sevmem, din sevmem, kural sevmem. Toplumun beni şekillendirmesinden hoşlanmam."