|
Merhaba...
Ama sanırım "Cürüm teşkil edecek hal ve davranış" diye birşey var sevgili arkadaşlar...
Mesela bir seri katile, onun seri katilliği ispatlanana dek bişey yapamazsınız, "sistem" tarafından verilmiş hakları vardır. Korunur...
Adamın teki bence de amip kadar bile değerli değildir ama öldürdüğünüzde o adamdan sayılacağı için size de katil derler ve de hapse girersiniz...
Biraz daha akilane hatta daha keskin ve yaratıcı küfürler bulun şu zat-ı muhterem hakkında da, burası başa bela şekilde daha beter kapanmasın. Bu kadar da bir sorumluluk bilinci oluşuversin artık... Seviyorum ben burayı, nedenim son derece bencilce ama olsun.
Aklıma gelen bir alıntıyı bu arada örnek olarak vermek isterim... Erdal inönü'nün anılarından hatrımda kaldığı kadarıyla...
Zamanında Fransa'da basın camiasında sözü geçen bir yazar, polemik yaşadığı ve bunu kendince cidden hakeden nahoş bir adama "deve" demiş. Kendisine deve denilen adam da hakaret davası açmış. Dava sırasında hakim her iki tarafın da iddia ve savunmalarını dinlemiş. Bu arada, hakaret edilen adam da az buz değilmiş, hani çirkefin de çirkefi... Demagojilerle ve her tür açıktan yararlanarak bizimkini resmen davul etmiş. Neden sonra, bakmış bizim adam bu iş böyle olmayacak, hakime dönüp, "Sayın hakim bey, bir deveye "sayın bayım" demekte hukuken herhangi bir sakınca var mıdır acaba?" diye sormuş. Hakim de ona "hayır efendim, hiçbir sakınca yoktur" diye cevap vermiş.
Bunun üzerine bizimkisi cadaloz adama dönmüş ve başlamış konuşmaya: "Sayın Bayım...."

Tökezlemişliğim 2. basamaktan geliyor
|