|
Yani niye açmışın şimdi sen bu konuyu ki... Gelip bana "sakın ha Adnanla ilgili bildiklerini, düşündüklerini söyleme" demek için mi? Site kapanmış bu yüzden ama sen bu konuyu açmışın... Hmmm... Yazsam bir türlü yazmasam başka...
Benim bir hala oğlu vardır, kulakları çınlasın... Daha lise yeni bitmiş, üniversiteye başladık başlıyacaz... İşte 22-23 yıl evveli bu dediğim. Ben taşradan geldim, Türkiyenin o zamanlar en büyük ve şaşaalı üniversitesinin en gözde bölümüne... Hala oğlu ise onca para ve alınan özel derse rağmen kazana kazana hukuğu kazanmış... Bir lise grubu var (hepsi KAL'li. Bilmeyenlere: Kadıköy Anadolu Lisesi)... Bu grubun içindekileren biri şu anda CHP'nin belediye başkan adaylarından biri. O da Istanbul İşletmeyi kazanmış. Bir diğeri ise, halamın, eniştemin ve benim ifrit olduğum bir tip. Şekilsiz, fikirsiz, beyinsiz bir "şey" adeta... Kıl oluyorum çocuğa, bence olmasa daha bile iyi... Öyle böyle değil yani. Neydi adı dur bakayım, hah: Bahadır! Hiç bir yerleri de kazanamamış o bu arada. Baksanız ancak okuma yazması var dersiniz zaten, öylesine bir tip. Hala oğlu, "o da bizim gruptandır" diyor ama , yok yani o da farkında durumun... Bu genç habire iteleniyor, öteleniyor. Bir konu olsa fikri yok. Bir birikimi, yaşamışlığı yok... Ailesinden birşey aktaramaz, onların bir görmüş geçirmişliği yok... İki kelimeyi yanyana getirip de bir cümle oluşturamıyor... Bir de bıçkın, bir asi, bir kabadayı, bir öfkeli... Sormayın gitsin...
Bu, o zamanlar çocuk, sonraları adam olan şahsiyet, işte o zamanlar takıldı Adnan Hoca dergahına...
Ona orada "adam" muamelesi yaptılar.
Sakın sormayın ve de yorum yapmayın bana adamlık hakkında...
Bunu, adam yerine konmayana sormak lazım...
Hem Adnan, hem Fethullah... Daha öncesinde de Said...
Bu ülke insanındaki o KOCAMAN DELİĞİ VE BOŞLUĞU görmüş... Adamlar onu dolduruyor. İster kızın ister sövün...
Biz koyabildik mi peki bunun yerine bir şey, "TÜÜÜRKK!! ÖVÜN, ÇALIŞ, GÜVEN!!"den gayrı??
Bir Adnan göçer, yerine başka bir ADNAN gelir...

Tökezlemişliğim 2. basamaktan geliyor
|