Tekil Mesaj gösterimi
  #41 (permalink)  
Alt 27-09-2008, 01:17
Enfeksiyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Enfeksiyon Enfeksiyon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Hakkaten Arıza

Alıntı:
non serviam´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Erdoğan Hocam,
Uzun zamandır bu sitede yazıyorsunuz ve yazdıklarınızı okutuyorsunuz. Ne sizi ne de bir başkasını dini kimliğine göre değerlendirmedik. Kaldı ki böyle bir değerlendirmeye de kimsenin hakkı olduğunu sanmıyorum. Sitemiz herkese açıktır ve insanlar kayıt olup ileti atabilmektedirler. Sitemize erişim engeli getirilmesinin nedeni dini kimlikten ziyade hakaret olarak algılanabilecek nitelikteki iletilerdir. Elbette karşıt görüşte olduğumuz için böyle bir bahane, susturulmamız için yargıda rahatlıkla kullanılabilir, aksini savunmuyorum. Ancak bu ne müslümalığı temsil eder ne de sizi. Aramızda görüş ayrılığı olsa bile insanların düşüncelerine yaklaşımınızdaki hassasiyet bende her zaman hayranlık uyandırmıştır. Ve bizi asıl zor durumda bırakansa, böyle bir durum ile karşılaşacağımızı bile bile atılan hakaret içerikli mesajlardır.

alchemy,
Sorunun çözüldüğünü, yani sitenin normale döndüğünü sanmıyorum çünkü bunun için herhangi bir eylemde bulunmadık. Ve DNS'leri kaldırınca aynı yasak ile karşılaşıyorum. Doğrusunu söylemek gerekirse uzunca bir süre düzelemeyebilir çünkü tek başımızayız ve sanıyorum ki, bunu karşılayabilmek için gereksinmelerimiz henüz yeterli değil.

asibumerang,
Adnan Oktar adını kullanabilirsiniz ancak o iletiyi attığımda bir mahkeme kararından haberim yoktu ve Telekom, ellerinde herhangi bir yasaklama kararı bulunmadığını söylemişti. Bu yanıt üzerine farklı şeyler düşünüyordum ki, emin olamadan kesin bir yargıda bulunmak ne derece doğru olurdu bilmiyorum. Yine de farkındaysanız ismin kullanılmaması için önünüzde herhangi bir engelleme yok. Buna rağmen söylenen “non serviam bile böyle yaptıktan sonra” lafına alınırım çünkü eli taşın altında olan zaten bizleriz. Kayıt şartlarında her ne kadar “Şahısların yazdıkları sitemizi temsil etmez, bu yazılardan dolayı sitemiz hiçbir sorumluluk kabul etmez. Gönderilen iletilerden tamamen mesaj sahibi üye sorumludur.” dense de, görüyorsunuz ki iş yargıya intikal ettiği zaman şahısların yazdıkları sitemizi kapattırabiliyor ve o yazılar yüzünden hakkımızda dava açılabiliyor. Yani insanlar bu sitede sanal kimlikler ile yazabilirken, yazılan her iletinin yargıdaki muhatabı gerçek kimliklerimiz ile bizler oluyoruz. Kaldı ki böyle bir şey olmasa dahi hakaretamiz bir tavır takınmayı doğru bulmam. Ve gerçekten gösterilebilecek bir tepki öneriniz var ise, beraber yürümekten mutluluk duyarım.
Böylemi oluyor Non serviam ? Anarşist kimlik ticari kimlik söz konusu olduğunda ikinci plana mı itiliyor ? Özgürlükleri savunmada son birilerini suçlama mı oluyor ? Burada yönetici sizsiniz, eğer siteye zarar verecek eylemler yapıldıysa ve siz de buna göz yumduysanız, şimdi o kişileri suçlama durumunda değilsiniz... Burada demokrasi dışı bir durum yaşanıyorsa üyeler destek için buradaysa, yöneticilerin kendi sorumluklarından sıyrılmak için birilerini suçlaması hiç de hoş değil... Üyeler yazdıklarının kanun kapsamına ne zaman girdiğini, ne zaman girmediğini bilemezler, bunu bilecek ve gerekli önlemleri alacak olan yöneticilerdir.Bunu yapmayıp,site kapandığında sizin yüzünüzden oldu hayıflanması bir yöneticiye yakışır bir hareket değildir... Sanal kimlik ardına sığınmakla itham ettiğiniz bizler de hiç de sandığınız kadar sanal değiliz, ben kendi adıma bu siteye gerçek kimliğimle üye oldum, siz ne kadar gerçekseniz biz de o kadar gerçeğiz.