|
Bu ülkede tekke ve zaviyelerin kapatılmasına duyulan öfkenin bitmemesi bir kimlik sorunu olmalı; yüzlerce yıllık bir tarihi yok sayarak üzerine yapma bir konfeksiyon kimlik giydirdiğinizde dikiş yerleri ya pot yapıyor ya da patlıyor işte böyle... İnsanların tepkisi oldurulmak istenilene karşı muhtemelen, yoksa belki bu denli bir havada ve "arafta kalmışlık" olmasaydı işin de bu denli gözü çıkmazdı.
Bunların hiçbiri sonuç üzerinde birer tasvip değil elbette. Kürtaj konusunda da belirttiğim gibi, bugün Türkiyede anayasal bazı haklar inanç kisvesi altında insanların elinden alınıyor "iktidar olma serseri sarhoşluğu" içinde. Hipokrat yemini etmiş biri ne demektir? Ne olursa olsun, insan hayatı onun için her şeyin önündedir, öyle olmalıdır, demektir. Diyelim ki peritonu ve genital bölgesi ciddi yaralanmış bir erkek hasta var acilde, ameliyata alınmalı ve cerrah da kadın... Adamı ameliyat etmeyecek mi şimdi yani? Ya da tam tersini düşünün, erkekler jinekolog olmayacaklar mı, doğum yaptırmayacaklar mı?
Yahu biz bunları aşmamış mıydık?
Aş(a)mamışız demek. Serpilmeyen ağaç aşı tutmazmış, bu durumda olsa olsa "eğ(r)iliyor" demek...
i-ram, ben şahsen sana diyecek söz bulamadım. Bu kadar bir at gözlüğü karşısında ne denilse boş. Sadece sizler bilinçle yaratıldığınız için kendim gibiler adına üzülüyorum hepsi bu. Çok kolay böyle beyin yıkayarak iradesini teslim eden kişiler yaratmak zira. Asıl tersi zor. O nedenle olamıyor zaten bir türlü ya...

Tökezlemişliğim 2. basamaktan geliyor
|