Tekil Mesaj gösterimi
  #25 (permalink)  
Alt 26-09-2008, 20:51
alchemy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
alchemy alchemy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
-

Siteye erişim sanırım artık normale dönmüş. Eğer çözümlendi ise, öncelikle kısa sürede çözümlenmesine sevindim.

Belirtmeme gerek yok, yaygın görüşü destekliyor ve bu kapatma girişimini "esefle kınıyorum" elbette , ancak ben konunun başka bir boyutuyla ilgilendim daha çok: rejimdeki araçları kullanabilme meselesi... Birileri (haksız olsa dahi) bunu yaparken birileri (haklı olsa dahi) genelde eylemsiz kalmayı ve sadece konuşmayı seçiyor. Kısaca rejimle kavgalı olduğundan dolayı aslında ona tanınmış hakkı kullanmıyor, sistem çürük dahi olsa lehine işletebileceği bir çarkı işletmiyor... Tabi konu bu site değil, sadece sitenin başına gelenin genel hakkında düşündürdükleri.

Bu meyanda ben de bu tip sansürcü ve metazori girişimler karşısında "susmak" duruşunun bir eylem değil, tam tersine, tam bir eylemsizlik ve hatta daha da ilerisinde adeta bir "onay" olduğunu düşünüyorum, bunu kastetmese dahi vardığı sonuç bundan farksızdır zira. Tıpkı bir zamanlar "eylem" diye yaptığımız ışık açıp kapatmak gibi...

Ne zaman ne dense karşılığında bir "ama vatandaş bilmiyor, ama vatandaş bastırıldı, ama...". Yine de sanırım vatandaşın biraz daha öğrenmesi gerekiyor. Başkası için değil...

Tökezlemişliğim 2. basamaktan geliyor