Alıntı:
|
dünyanın kabul ettiği gerçekleri kimseye kabul ettirmeye çalışmıyorum. mustafa kemalden yola çıkarak kemalizmi faşitlikle itham ediyorsun, dolayısıyla birçok insanın fikirlerine ve bir halk önderine hakarette bulunuyorsun bende tüm ithamlarını açıklayarak cevaplıyorum eğer anlamamakta ısrar edersen senin bileceğin birşey.
|
dünyanın kabul ettiği gerçekler mi? kaç kere yurt dışında bulundun? yurt dışındaki insanların kemalizmin k sından haberi yok sense geçmiş dünya kabul etti diyorsun bu çok enteresan. hani öğrenci yurdunda türkiye üzerine konuşunca tanıyan yok denecek kadar azdı ve konu atatürk olunca senin sandığın gibi bilinmiyordu işte ve kimse çıkıp senin gibi yurdu düşmanlardan kurtardı demiyordu

bırakalık artık dünyaya hükmettik falan hikayeleriyle kendimizi dev aynasında görmeyi.
Alıntı:
|
özünde her kim olursa olsun bir insanın işkence yoluyla ölümüne sebebiyet vermek kabul edilemez. tüm fikirler yaşamalı,eğer cezası varsada insani ölçülerde hukuk çerçevesinde verilmeli.fakat bu ölümle kemalizmi nasıl buluşturuyorsun anlamış değilim. aynı yıllarda bu işkencelerden kemalist gençlerinde nasibini aldığını ve birçoğununda idam edildiğini görmezden geliyorsun.
|
türk ordusu kimin eseri ve o ordu neyi savunuyor kemalizmi mi yoksa karşıt bir düşünceyi mi? türkiye'de kurulan ilk komünist parti olan tkp nin kurucularından mustafa suphi ve arkadaşlarını kimler öldürdü? köylünün sömürülmesini destekleyen yasaları kimler meclisten geçirdi? peki sen nerede yaşıyorsun?
Alıntı:
|
sorun burda ya işte 3 yaşındaki çocuk bile biliyor, sizlerse kabul etmemekte ısrar ediyorsunuz.
|
hayır işte bak yine anlamadım. 3 yaşındaki çocuğa bunları yutturabilirsin o henüz düşünemez ama seninde ondan bir farkın yok diyorum ve ekliyorum düşünde farkın olsun.
Alıntı:
|
iki saattir neyi savunuyorsun bana. ilk yazılan mesajı dönüp okurmusun
|
mesajlarım arasında hakaret içerikli bir ibare göremiyorum.
Alıntı:
|
argüman sunması gereken ben değil sizlersiniz. yukarıda yazdığınız 3 satır saçmalıkla neyi ıspatlamaya çalıştınız. kaypakkaya, kemalizm faşist burjuvajinin önderi ve onların devrimcisidir dedi diye gözü kapalı kabullenilmesimi gerekir.madem bunu yazıyorsun ve ısrarla savunuyorsun o zaman dökeceksin argümanlarını ıspatlayacaksın. mustafa kemal hangi burjuvalarla bu devrimi yapmış, hangi eylemleri onun faşist olduğunun delilidir,kaypakkayanın kemalizm üzerinde ne gibi bir bilimsel çalışması olmuş, hangi görüşlerini benimsememiş vs vs bunları tek tek yazacaksın o zaman
|
sana argüman sunuyorum ama saçma diyorsun

e be arkadaşım bu kadar mı anlayışsızsın bak köy enstitüleri diyorum toprak ağaları diyorum köylülerden ve karın tokluğuna bile çalışmayan toprak işçilerinden bahsediyorum okusana ya şunları gözü kapalı savunan sensin. savaşmayı reddeden bir insanı idam etmek nedir? birinci dünya savaşında cephelerde her sekiz kişiden biri bu yüzden idam edilmiştir. hemde bu ibret olsun diye alanen yapılmıştır. faşizmden bahsedeceksek önce ansiklopedik açılımına bak istersen. ya sen atatürk'ü ve arkadaşları yada dönemin tanıkları tarafından yazılanları okumadın mı? bunları bilmiyormusunda böyle konuşuyorsun? evet bilmiyorsun ve henüz çok gençsin sanırım. sen hiçbir şey yaşamadın hiçbir acı çekmedin senin için çekilmesi gereken acılar birileri tarafından çekildi bilemezsin tabi