20-09-2008, 14:09
|
|
Taze Arıza
|
|
|
|
Alıntı:
Hokage´isimli arızadan alıntı
Kaç kişi oturup kuran üzerine araştırma yaptı bilmiyorum ama, benim okuyup gördüğümden çıkardıklarım şudur ki; çok fena aldatılıyoruz! Bize din diye yutturdukaları şeylerin temeli paganizme kadar gidiyor. En iyimser olarak yahudi gelenekleri diyebiliriz. Kuranın korunmuşluğu falan da hikaye. Gayet düzeninde giden bir surede bir soru sorulup ardından gelen ayette başka bir konuya atlanıyor, süregelen konuyla çok alakasız ve genel mantığa ters düşen bir takım zırvalar anlatıldıktan sonra 20 ayet sonra o sorulan sorunun cevabı veriliyor. İnsanın aklına araya bir şeyler sıkıştırıldığından başka bir şey gelmiyor doğal olarak.
Kimse müslüman olarak doğmadığı, namaz kılmadığı, içki içtiği, hatta adam öldürdüğü, hatta sapıklık yaptığı (daha sert şeyler de olabilir) için cehennemde yanacak diye bir ibareye ya da imaya rastlamadım ben. Şeytan denilen şeyin kendi beynimiz olduğunu, adem ile havva hikayesinin temsili bir tiyatro olduğunu, meleklerin kanatlı ruhani yaratıklar olmadığını, sevgilinizle şevişmenizin zina olmadığını, içki içmenin günah olmadığını, namaz kılmak denilen şeyin yatıp kalkıp arapça dualar okuyarak yapılan bir jimnastik olmadığını, zekat denilen şeyin bayram seyranda fakirlere sadaka vermek demek olmadığını ve daha bir çok şeyi şaşırarak öğrendim. En çok içki ve zina ile ilgili kısımlara sevinmekle beraber, bizlerden beklenenin sadece dürüst ve iyi insanlar olmamız olduğunu öğrenmek de tanrıya karşı sempatimi arttırdı (o kadar gerizekalı olmadığını biliyordum).
Benim açımdan netice şu oldu ki; ateizmden müslümanlığa döndüm diyebilirim. Herkese tavsiyem Turan Dursun gibi yalancı insanların (belki yalancı ağır kaçar; ama o kadar kitabı araştırmadan yazdığına inanmak da güç) peşine takılmak yerine her şeyi sorgulamak en iyisi.
Özet olarak söylemek istediğim; tanrı mutlaka bizi gülerek seyrediyordur. Ben tanrı olsaydım ben de mutlaka yarattığım canlılara özgür irade verirdim. İsteyen istediğini yapar, isteyen istediğine inanırdı. Ben de oturup seyrederdim. Çok eğlenceli olurdu. 
|
İlginç sonuç,bu kanıya nasıl vardın? "sevgilinizle sevişmenizin zina olmadığını..." demişsin,Kuran da yazıyor mu zina yapanları öldürün diye,kuran ı okumadım ancak öyle diyenler de var.Töre cinayetlerine şiddetle karşıyım da...
|