Tekil Mesaj gösterimi
  #3 (permalink)  
Alt 20-09-2008, 07:34
aSnaCCanSa aSnaCCanSa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

O kadar dünya ve tarihin gerceklerinden uzak ve sacmasapan iddia ve iftiralarla dolu bir yazi ki ciddiye alip tek tek cevap vermek bile anlamsiz aslinda. Bir de güzelce sol terimlerle süslenmis ve tarihi tespitmis gibi anlatilmis ya hepsi, yollayanin acilen cok büyük eksigi oldugu anlasilan Osmanli'nin son dönemleri, Cumhuriyet Devrimi ve devrimin ilk yillari ve özellikle tarihin en büyük devrimcilerinden Mustafa Kemal hakkinda eline ne kadar kaynak gecerse hepsini bir zahmet okumasini tavsiye ediyorum. Yasi da ufak, ögrenmemesi icin pek gec kalmis sayilmaz yani..

Hani tavsiyemi dikkate almayip hala icinde bulundugu kaliptan at gözlügü esliginde bakmaya devam ettigi takdirde de bir iki ufak soru sorayim bari:

- Mustafa Kemal'in ítilaf emperyalizmiyle el altindan iliskiye girdigi dönemi tek bir örnekle de olsa ya da itilaf emperyalistlerinin takindiklari "hayirhah" durumun tekabül ettigi zamani aciklayabilir misin?

- "Kemalist hareket, özünde «işçilere ve köylülere, bir toprak devrimi imkânına karşı» gelişmiştir. "
Biraz acabilir misin, hani hangi iscilerden bahsediyorsun? Ve bu ihtimal/imkan nasil ve ne zaman ortaya cikti da Kemalist hareket bunu engelledi? Hani bahsettigin köylülerin, ki isci sinifiyla ilgili cevabini da bekliyorum, ve halkin tamamina yakininin halen imparatorlugu, halifeligi, toprak agalarini desteklerken, bahsettigin köylü/isci/toprak devrimi olasiligina ait en ufak isareti gösterebilir misin?

Dedigim gibi tek tek cevap verilebilecek kadar bile degeri yok yazilanlarin, o yüzden daha fazla vakit ayirmaya da gerek duymuyorum ama son olarak da su Alman emperyalizminin usagi oldugumuz dönemi bir acabilir mi; neymis bunun göstergeleri..

Ici bos ve kanitlarla desteklenmeyen, sadece politik terimlerle süslü yazilara tarihi gerceklermis gibi itibar edilmemesi gerektigini ve insan aklini kullanarak süpheci yaklasimlarla sorgulanmasi gerektigini ögreten olmamis sanirim ne yazik ki bu arkadasa. Umarim bundan sonra ögrenir. Dedigim gibi daha gec degil...