Alkol ve sabahın ilk ışıkları savaş aracı olarak kullanılan bir iç savaş
Sevdiklerim uzakta hep özlemle mi yaşayacağım? Neden varım neden yaşıyorum ki? Hayatım hep sorularla mı geçecek? Cevap olabilecek miyim? Düşler gerçekleşir mi? Her kez biraz düşünse, insan olduğunun farkına varsa dünyanın gidişatı düzelir mi? Her kez özgür olmalımı? Çok mu abartıyorum insan olmayı? Yoksa insan bu iğrençlik mi? Savaşlar, yalanlar olmalı beklide? Eşitsizlik kölelik belki de insanın doğası? İnsan acıya bağımlı doğuyor? Tek eşlilik mi doğru çok eşlilik mi? Devlet yasalar olmalı belki de? Olmayacak düşlerin hayalini kurmaya devam etmelimi? Yaşamın her anında aşk olmalımı? Beynimiz ruhumuz olmasına rağmen neden hep hayvani isteklerimizin kölesi oluyoruz? Mülk edinmeli belki de? Mutluluğu yanlış mı tarif ediyoruz? Mutluluğu yanlış tarif ettiğimiz için mi mutlu değiliz? Her şey uzak durmaya mecbur mu? Yoksa ben mi uzağım? Neden hep kendime yalan söylüyorum? Bir çok şey yapmak isteyip de neden hiç bir şey yapamıyorum? Alkol, yalanlarım sığınağım mı? Her kez kadar mutsuz olup ta neden bu mutsuzluğu farklı tanımlamaya çalışıyorum? Seviyorum dediğim şeyleri gerçekten seviyor muyum? Neden düşündüğüm gibi yaşı yamıyorum? Bu kadar olumsuzluk neden? Olumsuzluklardan zevk mi almaya başladım? Kendimi tanımlayabilir miyim? En sevdiğim yemek? En sevdiğim giysim? En çok ne yapmak isterdim? Bütün sorulara hiç cevabı vermek üşengeçliğim den mi? Tek yapabildiğim sevebilmek mi? Sadece sevmek yeter mi? Neyin doğru olduğuna nasıl karar veriyoruz? Toplumsal kuralları kim koyuyor? Kadın neden zayıflamaya çalışıyor? Kadının bedeni zayıflarken başka neleri zayıflıyor? Neden her şeyi sınıflandırıyoruz? Sınıflandırarak yaşamak daha mı kolay? İnsanın beyni ve ruhu varsa sadece kalbi durduğunda mı ölmüş sayılıyor? Etrafımızdaki kaç kişi canlı? Kaç kişi kendini oynaya biliyor? Oynamak zorunda mıyız? ekolojik yaşam alanları kuruluyor dünyanın eskiden her yeri ekolojik değil miydi? Korumak daha basitken neden önce yıkıp sonra yeniden eskisi gibi olmayacağını bilerek eskisi gibi olması için çaba harcıyoruz? İnsanın yaşam anlayışı bumu? Ekolojik kuzu yetiştiriyorlar büyük çabalarla! Öldürmek için yetiştirmek! Ne kadar acı! Damak zevki yada 2-3 dakikalık zevkler bu kadar önemlimi? Sonunda boka dönüşeceğini bile bile neden öldürüyoruz? Tüketimlerimizin sonu hep boka dönüşüyor? Neden bok için bu kadar koşturmaca?
|