Bu Ülkenin Yüzde Kaçı Bizim Değil?..
“Vatan Kutsaldır”.
Diye başladık öğrenmeye ilkokulda… Ben okula başladığımda altı yıl geçmişti darbeden. Ben doğduktan tamı tamına 183 gün sonra, bu ülkenin 57 yıllık hafızası silindi. Yeni doğmuştum, daha bir yıl olmamıştı darbe olalı….
Tarihler 12 Eylül’ü gösterdiğinde, o gün 16 yaşını geçmiş bir çok insanın canı yandı. Sessiz, sakin bir zamandı başlayan…Düşünülmeyen, düşünülmeye izin verilmeyen bir zaman…
“Vatan Sana Canım Feda..”
Diye öğretmişlerdi bize okulda.. Peki, 12 Eylül’den sonra ölen çocukların canı feda olmuş muydu bu vatana?!...
Asıp beslenmemeliydi bunlar. Çünkü hepsi bölmeye çalışmışlardı bu vatanı..
Bölmek!..
Vatanı bölmek…
İkiye, üçe, dört’e, beşe ayırmak…
Peki, bir vatanı bölmek isteyen biri, neden “ikinci kurtuluş savaşı” der ki yaptığına?...
Ya da, “öldüğümde memleketimi sevmediğimi söylemesin kimse!” diyen biri neden bölmek ister ki memleketini?...
“giderek kaosa sürükleniyordu ülke, her şey çığırından çıkmıştı, her gün ölüm haberleri geliyordu sokaklardan. Müdahale oldu, kesildi her şey!....”
Böyle söyleniyor darbe sonrası gerekçeler olarak!..
“Müdahale oldu, kesildi her şey!..” Doğru!... Müdahaleden sonra bitti her şey, sokaklardan değil, başka yerlerden geldi ölüm haberleri…
“Oysa biz, çiçek koklar gibi sevdik halkımızı, bize reva görülen, darağaçları, mahpuslar oldu..”
“Her Şey Vatan İçin!..”
Öylemiydi gerçekten, her şeyimiz vatan için miydi?.. Yapılanlar vatan adına mı yapılmıştı?..
Her yıldönümünde gözümüze sokulan o bilanço, o kayıp, o ölüm listeleri vatan için miydi?..
28. yılındayız 12 Eylül’ün.. O yıl doğanlar, bugün 28 yaşındalar. Peki ya ölenler?...
“Vatan Toprağı Kutsaldır..”
Kutsal ne acayip kelime!... Bir şeyin önemli olduğunu belirtmek için kullanılır, bildiğim kadarı ile… Ama neden o zaman, kutsal olanı, başka ülkelerden gelenlere satıyoruz ki şimdi?..
1923 yılından sonra, kurtuluş savaşı sonrası bu toprakların hepsi, bu ülke de yaşayan halklara aitti.. 12 Eylül öncesi resmi rakamlara göre %10’u yabancılar tarafından alınmıştı..
Ya şimdi?...
12 Eylül’den 28 yıl sonra!...
Bir düşünün bakalım, yüzde kaçı bize ait bu toprakların?...
Yüzde kaçında özgürüz?...

katiller bile uyurken güzeldir
|