Tekil Mesaj gösterimi
  #8 (permalink)  
Alt 16-09-2008, 01:37
theJoker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
theJoker theJoker isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Mutlak Anarşist

Alıntı:
Enfeksiyon´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Teşekkürler asibumerang...

Bunlara itirazı olan varmı arkadaşlar ? Diğer arkadaşların bakışları ve kaynaklarına da saygıyla bakmakla beraber, islamın tartışmasız tek kaynağı olan Kur'an kendisi hakkında en doğruyu bilir herhalde...Anarşist ve komünist müslümanları bir kenara bırakırsak( onlara diyecek söz bulamıyorum) bir müslüman T.C anayasasının değiştirilemez Laiklik ilkesi ile Kur'an' ın değiştirilemez maddeleri arasında seçim yapmak zorunda değilmi ? T.C anayasası müslüman ve laik olmayı kabullenebilir ama Kur'an ve onu yolladığı kabul edilen tanrı insan yapımı bir anayasa ile uzlaşma yoluna gidebilirmi bakalım ? Ya da bu açmazı görmezden gelip müslümancılık oynamaya devammı edelim... Radikal islam denilen şeyi bir daha irdelemenizi öneririm müslümanlar, radikal filan değil onlar, sadece müslümanlar...Ya siz ?
Aslında ne demek istediğini tam anlayamadım dostum. Bilhassa son cümlelerinde bahsettiğin;
" T.C anayasası müslüman ve laik olmayı kabullenebilir ama Kur'an ve onu yolladığı kabul edilen tanrı insan yapımı bir anayasa ile uzlaşma yoluna gidebilirmi bakalım ? Ya da bu açmazı görmezden gelip müslümancılık oynamaya devammı edelim... Radikal islam denilen şeyi bir daha irdelemenizi öneririm müslümanlar, radikal filan değil onlar, sadece müslümanlar...Ya siz ?"
parafında demek istediğin aslında müslümanların riyakarlığı mı? Yani Kur'anda açıkça şeriat bahsedilirken radikal dincilerin gerçek müslümanlığı uyguladığı ve laik müslümanların ise müslümancılık oynadığı mı?
Eğer öyleyse konu çok derine iner nihayetinde bu işin uzmanları var... Kur'an tefsiri diye bir olay var ki asıl işimiz de bu. Konu hakkında fazla bilgim olmadığı için yorum da yapamıycam ama şunu diyebilirim ki zina cezası olarak kafaların koparıldığı bir din anlayışının doğru olduğundan sanırım söz edemeyiz ki o zaman radikalcilere gerçek müslüman diyemeyiz. He gerçek müslüman kim o da tartışılır tabii ki o biraz daha inanç meselesi ama ben burda din adına yapılan eylemlere bakarım ki onu da bahsettim zaten.
Kur'anda eminim ki "her devri kendi özelliğine göre yaşayın" vs tarzı bir ayet vardır; dediğim gibi incelemediğim için yorum yapamıycam ama konu enli boylu araştırılması gerekn bir konu.