Konu: Empati
Tekil Mesaj gösterimi
  #10 (permalink)  
Alt 11-09-2008, 21:37
alchemy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
alchemy alchemy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
-

Ben de bu konu üzerinde bir başlık açayım dedim. Sitede 2 adet başlık buldum empatiyle ilgili, biri de bu. Nedense felsefe bölümünde, psikoloji bölümünde olanda sadece bir bilgilendirme yazısı var. Buradaki cevaplar da baya az, demek çok fazla kişinin kafasını kurcalamıyor bu konu.

Olsun ben yine de kendi kafamdakileri burada da sorabilirim.

Bazı kavramlar aklımla beraber midemi bulandırmaya başladı. Soru şu : uzlaşma, empati, diplomasi... Nedir bunlar? İyi midirler yoksa aslında kötü mü? Bir sinerji çabası mıdır yoksa yarı yarıya bir intihar vakası mı? Bunları yapanlar mazur görülebilir mi, yoksa benmerkezcillikten ve kişilik bozukluğundan falakaya mı yatırılmaları gerekir? Dozları nedir, ne olmalıdır? Nereye kadar demokrasi? der gibi, nereye kadar bunlar? Çıkar uğruna yapılan şeyler takdir edilmeli midir? Edilmeli ise nedendir? Sahiden de bir allahın kulu mesela benimle empati yapmak ister mi? Neden ister? Niye benle uzlaşır ya da beni idare eder? Neyse kendimi fazla tekrar etmemeyim. Benim kendimce düşüncelerim var ama ben mümkünse başkalarınınkini de duymak istiyorum. Belki ayna olan birileri çıkabilir. Kafam bozuk bu işe...

Tökezlemişliğim 2. basamaktan geliyor