Tekil Mesaj gösterimi
  #21 (permalink)  
Alt 11-09-2008, 03:03
vasko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vasko vasko isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

uuu görmeyeli baya tepki almışım. Ne güzel

"...Vicdani ret milliyetçilerin, ulus vatandaşlarının yorucu ve angarya olduğu için keyfi reddettiği bir eylem değil, dünya vatandaşlarının öldürmemek ve öldürmeye alet olmamak adına aldığı bir karardır. “Var olmak için karşıdakini öldürmek gerekiyorsa ben yokum” diyebilmektir. Senin savaş altında olan da savaştığın ülkeden olan da bu kararı alabilir ve bu korkaklık değil, cesaret gerektiren bir seçimdir.
İnsanca eylemlerden bahsediyorsun peki o halde kaba kuvvet kullanarak benden askerlik yapmam isteniyorsa bunun insanca olduğuna inandırabilir misin beni?..."

Sevgili non
Bu yazınızda karşı olduğum herhangi bir nokta yok. Katılıyorum.
İlk yorumumu uyku sersemliğinde yazmıştım ve pek anlaşılır olamadığımı görüyorum.
Yada sanki bir tek sonunu okuyup çıkarımlar yapmış gibisiniz.
İkiside olabilir, ama ben ilkinden yanayım

İlki biraz düz mantıkla yazıllmış bir yorum oldu. Her ülkenin bizde olduğu gibi bütün sağlam erkeklerin çıkıcak olası bir savaşta koşulsuz sualsiz askere götürüldüğü yanılgısına kapıldım. Ama arifim heryerde öyle olmadığını hatırlattı. Almanya'nın gönüllü/profesyonel askerleri vs..

Bakın bu ülkenin askere alım koşullarının ve yönteminin doğru olduğunu savunmuyorum.
Yukardada bahsedildiği gibi bir çok nedenden ötürü askere gitmeyi reddetme, kaçma durumunda mahkemelerde yargılanıp hapse atılmak.. Böyle bir sistem utanç verici, diktatörce.. Böyle bir sistemde; Askere götürülmek istenen kişinin düşüncelerine bakmaksızın, zorla, aksi hali suç kabul edilen bu sistemde vicdani ret hakkını kullanmak isteyip tüm bu zulümlere katlanmak ya aptalcadır, yada cesurca.. İkisini ayırt etmek zor.
Vicadni ret hakkını kullanmak isteyebilirsiniz, ama önce sistemi değiştirip bu hakkı kabulettirmek zorundasınız.

Savaşı sevmek, isteyerek katılmak için dediğiniz gibi kana susamış psikopatik insanlar olmamız gerekir. Ama biz değiliz. Öldürmeyi sevmiyoruz. Öldürmeyi isteyerek yapamayız.
Doğrudur haklısınız. İnançları gereği savaşmayabilir, dünya görüşü farklıdır. vs.
Dediğim gibi ilk yorumum düz mantık oldu.
Örneğin:
Ülkemizin dünya görüşü insancıl, öldürmeyi ve bunun için eğitim almayı kabul etmeyen, savaşı reddeden bir çoğunluğu olduğunu düşünelim. (Ne güzel keşke olsa ) Ve zaten ülkemizde Almanya'da olduğu gibi gönüllü yada profesyonel asker yok.. Normalde olduğu gibi zorla değil ama her erkek askerlik eğitimi almaya gidebilsin. Bunun yanında birde vicdani ret hakkımız olsun.
Şimdide Ülkemize bizim gibi düşünmeyen, barbar, kana susamış, vahşi bir başka ülke tarafından savaş açıldığını düşünün. Nedeni ne olursa olsun...
E bizde savaşmak yerine oturup medenice konuşmak istiyoruz düşüncelerimiz gereği. Ama yok, bu vahşi ülke hemen sonuç istiyor, gücü olmayan bir ülkeyle niye konuşsun.. Zaman harciyacağına yakar yıkar alır ülkeyi..
Neyse düşman askerleri kapıya dayandı. Bizde ülkemizi savunmak istiyoruz haliyle. Ve halkın erkeklerini askere, savaşmaya çağırıyoruz zorlamadan. İsteyen gelir. İstemeyen insani hakkı olarak ret eder.
Vahşi ülkenin askerleri bizim ülkenin askerlerinden çok çok fazla olsun. Yada bizimkisi çok çok az.
Askeri gücümüz zayıf ve yok oluyor. Ülkemiz yavaş yavaş elden gidiyor. Vicdani hakkını kullanmış olan çoğunluk hala haklarının arkasına saklanıyorlar. Ülkesinin zor durumda olduğunu gördüğü halde kılını bile kıpırdatmayacak retçilere diyorum bencil ve korkak diye. Lütfen yine yanlış anlamayın... Bütün retcilere demiyorum. Retci olsada cesur, ülkesini sevenler var. Retci olmak demek savaştan, ölümden korkan demek değildir; Savaşı sevmemek, öldürmeyi kabul etmemek demektir. Korktuğu için istememekle, yapabileceği halde sadece istememek.
Bahsettiğim bu örnek ülkede ikinci istemeyenlerden olan retçiler zaten savaştadır...

Bu örnek ülke ve bizim ülkemiz arasındaki fark ne? Biri askere zorla almıyor, çoğunluk insancıl, retçi. Bizimkisi ise zorla askere alıyor, ve çoğunluk zaten asker doğduğunu idda ediyor.
Sizin istediğiniz sistem örnekteki ülkenin sistemi: Zorla olmasın, istemeyen gitmesin askerliğe. Zaten çoğunluk kana susamış, giden gitsin savaşsın, adam öldürsün... fln.
Size şunu söyliyim.
toplumun ne düşündüğü kesin bir kriter olamaz.
Hiç bir ülke halkının ne düşündüğü gibi bir değişkene bel bağlamaz. Almaya'ya bakın vicdani ret hakkını vermiş halkına, ama aynı zamanda işini sağlama alıp askerliği paralı yapmış ve profesyonel asker yetiştirmiş. İsteyen girer yada okulunda büyüyüp profesyonel asker olur.

Bitiriyorum:
Önce sistemi ikna edin. Değişmesini sağlayın. Bu sistem değişmeden vicdani ret hakkına iyi gözle bakılmaz hatta tehlikeli sayılır. Hem kendi tekil hakkınızı hemde ülkenin çoğul hakkını korumanın yollarını arayın. hem toplum olarak bir olmalıyız, hemde toplum içinde bir.

saygılar efenim.
Gene uykusuzum kusura bakmayın.

......