Tekil Mesaj gösterimi
  #1 (permalink)  
Alt 11-09-2008, 00:07
gulfiros - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gulfiros gulfiros isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

Standart İyi ki Varsın 12 Eylül 1980..

Şimdi!...
Bilindiği üzere, 12 eylül askeri bir müdahale olarak tarihe geçti ama bu yazı 12 eylül’ün zararlarını size anlatmayacak. Zaten bugüne kadar, her yıldönümünde, her akla geldiğinde… 12 eylül bu kadar zararlıdır, cıstır, pistir, kakadır dediler. Dediler de kardeşim, insaf valla… ayıptır yani.. hiç mi güzel yanarlı, olumlu yanları olmadı bu 12 eylül’ün… şimdi bu yazıları okuyan sıradan biri, o dönemi bilmeyen biri, her şeyin, her kötülüğünün 12 eylül 1980 olduğunu sanacak..

Olmaz kardeşim, bu ülke’ye o kadar çok vefası, katkısı bulunan bir tarih bu kadar kötü anlatılmaz. Artık bu gidişe bir dur demek zorundayız… İşte size ilk adım, 12 eylül 1980 nin hayatımıza kattığı yepisyeni yenilikler… Katkılar…

Şimdi bu yazıda kısaca değincez ama bu yazı sadece bir ön açıcı olacaktır…

1. başlıyoruz ; efendim, karşıt görüşte olanların darbe diye tutturduğu, ülkemizde belli aralıklarla olan güzide bu doğa olayının başında kim vardı?.. Kim vardı efendim?....
Kenan Evren…

Efendim, bu doğa olayının başındaki zat-ı muhterem, bir İngiltere gezisi sırasında gördüğü Picasso tablolarına bakıp, içindeki sanatçı ruhu ortaya çıkaran, şu güzide lafı söylemiştir; “ne var ki la bunlarda, bunları bende yaparım…”
Eveeet… işte bu güzide sözden ve sırtını yasladığı devlet memuriyeti bittikten sonra kendini hemen resim sanatına vermiş, Picasso’yu bile utandıracak kadar sanatsal resimler yapmıştır.
İşte size ilk örnek, 12 eylül 1980 ülkemize bir ressam, hemi de Picasso’dan zeki bir ressam bahşetmiştir.

2. gelelim ikinciye…
Şimdi efendim, çoğunuz bilmez, 12 eylül 1980 öncesi YÖK yoktu.. ne vardı?.. karmakarışıklık!....Üniversiteler karışmış, gençlerimiz anarşik anarşik şeyler düşünmeye başlamışlardı. Efendim bırakınız gençlerimizi, öğretmenlerimiz bile anarşikçe düşünüyorlardı. Sonra, bu sınav sistemi yoktu. Herkes, önüne gelen, aklına esen istediği bölümün (hukuk, tıp vs.) sınavına girip, kazanırsa giriyordu.
Şimdi ne oldu?..
YÖK geldi, sınav sistemi geldi ve sadece okumak isteyenler okumaya başladı… Bir de harç paralarını denkleştirenler…
İşte size ikinci güzelliği…

3. işte üçüncü güzel yanı!....
Eğer 12 eylül 1980 olmasaydı hiçbirimiz arabesk müzikle tanışamayacak, o güzide pop müzik sanatçılarımızı dinleyemeyecektik. Yoksa alimallah şimdi hepimiz ne durumda olurduk. Aslında sadece 12 eylül değil, daha öncekilerde olmasaydı şimdi biz klasik müzik dinliyor olacaktık.. valla bak!...

Aman allahım….
Bir an düşündüm de, öyle vivaldi vivaldi… ıyyy..ne iğrenç be!...

4. geldik dördüncü maddeye!...
12 eylül 1980 nin en güzel yanlarından biri, “benim memurum işini bilir…” , “anayasayı bir kerecik delsek ne olur ki?..” sözleriyle açıklanabilecek bir durumdur.
12 eylül’den itibaren, serbest piyasa ekonomisi gelişmiş, rüşvet, olması gereken itibara yükselmiştir. Şimdi efendim, diyeceksiniz ki “ne diyor be böyle!...” şunu diyorum ki, sen bir devlet dairesine git, ne var orada?...Hııı!...ne var?...
Kuyruk var!...
Bu kuyruk nasıl aşılır efendim?...
Ya bekleyerek ya da rüşvet vererek… İşte 12 eylül bu güzelliği bize bahşetti. Önceden olsa, beş dakikalık iş için bütün gün bekle!... Ama şimdi, tak gidiyorsun daireye, bastırıyorsun parayı, tak işler bitik…

5. efendim!... geldik beşinci maddeye…
Bilindiği gibi şimdiki nesil ya da daha net söylersem, 12 eylül sonrası kuşağın düşünemediğini, ülke sorunlarını bilmediğini söylüyorlar. Bundan da şikayet ediyorlar..

Ne şikayet ediyorsunuz arkadaş, ne güzel işte…. Düşünüp ne yapacaktı!... Başı ağrıyacak…Pop müzik dinleyip, boş boş sokaklarda gezmek varken, internette sevgili avına düşmek varken gidip kitap okuyacak, soru soracak, düşünecekmiş….
Gidin işinize Allah aşkına ya!...
Anarşik mi olaydı gençlerimiz!...

Efendim işte böyle…
Aslında bu liste uzatılabilir ama şimdilik bu kadarı yeter aslında. Artık bundan sonrasını siz bulabilirsiniz. 12 eylül 1980’nin ne güzel şeyler yaptığını öğrenebilirsiniz… İşte bu yüzden;

Yaşasın 12 Eylül…
Doğum Günün Kutlu Olsun 12 Eylül…

katiller bile uyurken güzeldir