Alıntı:
uykusuz´isimli arızadan alıntı
Bence savaşların asıl sebeplerine tekrardan bakın.Acaba din için mi savaşılmış?
|
Evet, tarihin bütün dönemlerinde din için yapılan savaşlar görebiliriz. Hatta bunu mübah kılmak için insanlar şehitlikle kandırılmış, savaşmaya teşvik edilmiştir. Belki böyle bir kavramdan bahsedilmese bu denli savaş meraklısı da, milliyetçisi de olmazdı.
Alıntı:
gerceksafinaz´isimli arızadan alıntı
Böyle bir katliam bilmiyorum ki zaten din insanlar için varolduğuna göre emir ve yasakları da insanlara göredir ve doğru olanı gösterir.
Ama ne olur her insana göre doğru başka olabilir,bana göre insanı öldürmek yanlışken,bir başkasına göre doğru olabilir...
Herkesin doğrusuna o sebeple bakılmaz ama genel geçerli doğrulardır.
Cennet ve cehennem yaratıcı sevgisinin önüne geçemez ama yaratıcı da kendisini seveni ve sevmeyeni ödüllendirmek ve cezalandırmak için cennet ve cehennemi de yaratmıştır.Zaten o bunu cennet ve cehennem için yapanı bilir ve yaratıcıyı tanımayan cennet ve cehennemi de kaale almaz....
|
Din insanlar için var diyemeyiz çünkü öncelikle yasakçıdır ve bana göre de insanlar tarafından üretilmiştir. Hiçbir şekilde insana hitap etmediği gibi aksine onun karşısındadır. Zevk veren ne varsa kısıtlanmış, fiziki yapılarına aykırı giyinmeleri emredilmiştir. Yine kendi ahlakına karşı bulduğu eylemler için insanlara fiziksel şiddet uygulanması emri verir ki bunları hiç de insani bulmuyorum.
Alıntı:
gerceksafinaz´isimli arızadan alıntı
Sözleriniz çelişkili değil mi?"Yaratılanı yaratandan dolayı sevmek"diyorsunuz ve insana olan sevginin kökeninde bir Yaratıcı varlığı olmasından kaynaklanıyor.Bir korku varsa da amiyane bir korku değil,yoğun bir sevgiden dolayı olan korkudur.Sevdiğinin sözünden çıkmaktan dolayı onun sevgisini kaybetme korkusu...
Ama insanlar için genellemeler yapmak gibi bir yanlış yapmam.Küfredenler şunlar,küfretmeyenler şunlar bunlar gibi... 
|
İnsan yoğun sevgi duyduğu bir varlıktan neden korksun ki? Hatta varlığını dahi hissedemediği bir şeye karşı neden yoğun bir sevgi duysun? Din ya da tanrı gibi bir kavramdan bahsedilmese yine de onu hissedecek miydiniz acaba? Ah evet, insanlık tarih boyunca tanrı ihtiyacı duymuştur. Dinlerden önce de vardı, günümüzde onlara putperest diyoruz ve gülüp geçiyoruz farkı neyse...
Genellemeden bahsetmişken dinlerin ya da senin dininin kendinden olmayanlara ya da ateistlere bakış açısından ve onlara karşı tanımlarından bahseder misin bize?
"Beni tanıyan herkesin size söyleyeceği gibi, makbul biri değilim. Kötü adamı sevdim hep, kanunsuzu, hergeleyi. İyi işleri olan sinek kaydı traşlı, kravatlı tiplerden hoşlanmam. Ümitsiz adamları severim, dişleri kırık, usları kırık, yolları kırık adamları. İlgimi çekerler. Küçük sürpriz ve patlamalarla doludurlar. Adi kadınlardan da hoşlanırım; çorapları sarkmış, makyajları akmış, sarhoş ve küfürbaz kadınlardan. Azizlerden çok sapkınlar ilgilendiriyor beni. Serserilerin yanında rahatımdır, çünkü ben de serseriyim. Kanun sevmem, ahlak sevmem, din sevmem, kural sevmem. Toplumun beni şekillendirmesinden hoşlanmam."