Tekil Mesaj gösterimi
  #111 (permalink)  
Alt 03-09-2008, 14:20
sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sangre sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
_b/s/en s/b/enim *

Erkekleri kadınlardan üstün kılması ile ilgili bir ayette ben veriyim.. Sınıf farklılığı değil ama yinede sorgulanması gereken bir konu..

NİSA:34- Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için sâliha kadınlar itaatkârdır. Allah'ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.

Sınıf farklılığına gelirsek, İslam köleliği kaldırmamıştır.. Aksine cariye kavramı ile köleliği desteklemiştir..

Sınıflar ile ilgili bir ayet;

Bakara 178 Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre hür, köleye köle, kadına kadın (öldürülür). Ancak her kimin cezası, kardeşi (öldürülenin velisi) tarafından bir miktar bağışlanırsa artık (taraflar) hakkaniyete uymalı ve (öldüren) ona (gereken diyeti) güzellikle ödemelidir. Bu söylenenler, Rabbinizden bir hafifletme ve rahmettir. Her kim bundan sonra haddi aşarsa muhakkak onun için elem verici bir azap vardır.

Cariyeler ile ilgili bir ayet;

Nisâ/3 . Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın. Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (Cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur.

Bilmeyenler için cariye, kadın köle demektir.. Bir anlamda sex kölesi yani.. Ben hem sosyalistim ve sınıf farklılıklarının karşısındayım, hem de bu ayetleri kabul ediyorum diyemezsiniz(!).

Bu arada kuranda, kadınlar insan olarak geçmez.. Kullanılacak bir mal veya eşya olarak geçer.. Zaten cariye kavramı ile bu durumu biliyoruz.. Kadınların bir süs eşyası, bir mal olarak görüldüğü farklı bir ayet verelim.

Ali İmran 14.. İnsanlara; kadınlar, oğullar, yüklerle altın ve gümüş yığınları, salma atlar, davarlar, ekinler kabilinden aşırı sevgiyle bağlanılan şeyler çok süslü gösterilmiştir. Bunlar dünya hayatının eşyasıdır. Oysa varılacak yerin (ebedî hayatın) bütün güzellikleri Allah katındadır.

Bin gölge, bin ağaçtan, bir güneşin gölgesidir.. _/ *

_gölge'li/ *

Konu sangre tarafından (03-09-2008 Saat 14:27 ) değiştirilmiştir..