|
Tartışmayı devam ettirmemek sizin en büyük hakkınız tabii ki.. Ama lütfen, benim yazdığım iki satırlık bi yer için bu tartışmayı kestiğinizi söylemeyin, gerçekten çok komik bi davranış..
Sorunuz şuydu;
Markist söylemin önerdiğin Dawkins’e eleştirleri nelerdir ve nedendir?
Cevap ise şöyleydi;
Ve en son Marxist kesimin evrim teorisine olan eleştirisini sormuşsunuz.. Marxistlerin evrim teorisine eleştirisi yoktur.. Vardır ama sadece teoriyi geliştirebilirlik açısından vardır.. Evrim Teorisini, bilimsel bir gerçeklik olarak kabul ederler.. Ve tabii ki evrimin günümüzde en büyük savucusu Dawkins’e, hem ateist olmasından dolayı, hem de evrim savunucusu olmasından dolayı saygı gösterirler.
Ben soruyu yanlış anladığımı sanmıyorum.. Ayrıca hem Marxist söylemin Dawkins'e olan eleştirisini soruyorsunuz, daha sonra ise büyük ihtimalle, Dawkins'in bu eleştirilere olan cevabını da ben vermek zorunda kalacaktım.. Neyse söylediğim gibi, ben hiç bir yazınıza, hiçbir şekilde üstünkörü cevap vermemeye dikkat ettim.. Ve verdiğimi de düşünmüyorum.. Eğer yüzeysel cevap verdiğimi düşenen ve tartışmaya katılmak isteyen başka arkadaşlar varsa, istedikleri soruları sorabilirler, elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım..
Dipnot; Hayatta en hakiki mürşit, zaten ilim değil insandır.. Ama binlerce yıllık tarihte, devlet yönetiminden tutun, ahlaki değerlere kadar her yanı idealizm ve eloahizm üzerine inşa edilmiş bir örgütlenme yıkılmaya mahkümdur.. Günümüzde insanı anlamak için Sokrat, Platon, Aristo okumak yerine, Nietsche, Cioran gibi edebiyatçıları okusaydık, şu anda hepimiz insanın ne olduğunu çoktan anlamış ve en hakiki mürşitin insan olduğu dönemi kapatmış olacaktır.. İnsan'ı özümsedikten sonra ise en hakiki mürşit ilimdir.. İlimin ikinci sırada gelmesi, önemini azaltmaz aksine daha değerli bile kılar düşünüyorum.
Bin gölge, bin ağaçtan, bir güneşin gölgesidir.. _/ *
_gölge'li/ *
|