Alıntı:
Enfeksiyon´isimli arızadan alıntı
"Tüm muadillerinden daha fazla bir malzeme olmalı bu cümleyi kurma isteme durumuma. Açıklaması da yok, ve olmamalı, kesinlikle mantığa mugayyir olmalı hatta. Tüm ibreler tersini gösterirken dahi o kişiyi özleyip onunla olmak istiyorsam onu seviyorum demektir. Bunu da ileri geri söyleme taraftarı değilim. Yine de anlamlı anlarda bu ifadenin yanına yaklaşılabilir... Seni seviyorum demek bana göre sadece bir durum bildirgesidir aslında."
Alchemy...Sence yukarıda yazdıklarını yaşayan insanlar, "seni seviyorum" deme veya bunu duyma ihtiyacı duyarlarmı? Ya da şöyle söyleyeyim, o iki kelime böylesi bir durumda sadece teferruat olmaktan ileri gidebilir mi ?
|
Bunu anlayabilecek bir kapasite ise karşısındaki, evet bence kişi bunu telaffuz ederek bir "yeniden farkındalık" yaratmak ister. Hem kişi böyle birine aynı zamanda ait de hissedeceği için, göz ardı edilmemesi gereken, oldukça temel bir insani gereksinimini de doyurmuş olur. Ancak eğer bu ifade karşısında, içeriğini anlamamaktan ötürü karşı tarafın işin içine etmesi riski varsa, en iyisi ağzı kapalı tutmaktır...