|
Sorun nerden kaynaklanıyor anlamıyorum bu öteki kavramını nasıl aşarız onuda bilmiyorum. Konuda iki temel unsur benim açımdan.
1. Silah edinmek ne kadar kolay..
2. Öfkemizi kontrol edemeyen bir cinnet toplumu olduk.
Şimdi gelelim yapılan yorumlara sıfatlarla düşünmeye başlamak birilerini haksız yada haklı duruma sokmamalı. Elbetteki bu sıfatlarla tanışıklığımız güzel şeyler hatırlatmıyosa bile. Bir çocuk ölmüş belki tahrik etti, belki karşısındakinin korkusu bunu bilmeyiz ama bu hiçbir şekilde bir yaşamın sonlandığını ve bunu legal hale getirecek birşey olmadığını değiştirmez.
Şimdi bir yanılsamayı değiştirelim hiçbirimiz mükemmel değiliz hayatta eleştirebileceğiniz ve değiştirebileceğiniz tek kişinin kendimiz olduğunu görmedkçe tüm sahip olduğumuza inandığımız değerler üzerimizde sırıtacak. Eğer mücadelen senin mücadeleni engellemeye çalışanlar için de değilse ne istiyoruz?
House of Duarden
Alıntı:
|
"Bir derin kuyuya benzer yalnız. Taş atmak kolaydır içine: ama bu taş dibe inecek olursa, deyin bana, kim çıkarabilir? Yalnızı incitmekten sakının! Ama incitecek olursanız, eh, artık öldürün de!" F.Nietzsche
|
|