Tekil Mesaj gösterimi
  #1 (permalink)  
Alt 30-08-2008, 12:54
rovereagle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
rovereagle rovereagle isimli Üye şimdilik offline konumundadır
kimliksiz

Standart Zabıta Değil Devlet Terörü

Bakırköy’de zabıta terörü
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekibi, önceki gün 18.00 sıralarında, sahilde satış yapan bir işportacıyı herhangi bir uyarı yapmadan dövmeye başladı.

Müdahale eden bir bisikletliyi de döven zabıta memurları bisikleti kaldırımdan yaklaşık 4 metre aşağıdaki balıkçı barınağının yürüyüş yoluna fırlattı. Bisikletin atıldığı yerde bulunan Bakırköy Su Ürünleri Kooperatifi üyeleri buna tepki gösterdi. Görgü tanıkları, kısa bir tartışmanın ardından bölgeden ayrılan zabıta memurlarının 4 araçla, kalabalık bir grup halinde geri döndüğünü ve barınakta bulunan görevlilerle, orada bulunanlara sopa, bıçak, biber gazı ve demirlerle saldırdıkları söyledi.

Sopa kırdılar

Bir zabıta görevlisinin yerden aldığı kaya parçası ile alnına vurduğunu belirten Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Müfit Çıkrıkçıoğlu hiçbir suçları olmadığı halde dayak yediklerini ifade ederek şunları söyledi: "O bisikleti oraya atmamaları gerektiğini söyledik. Çocukların oynadığı bir yer. Üstümüze ellerinde özel yaptırılmış sopa, demir çubuk, biber gazı ve bıçaklarla 100-150 kişiyle saldırdılar. Arkadaşımız Fevzi Özyürek’in sırtında sopa kırıldı. Yakup Avcı’nın kolu çatladı. Hamit Tıpal bacağından bıçakla yaralandı. Ekrem Muzaffer Uludağ’ın kafasına odunla vurdular. Ayrıca ’Devlet memuru sopayla adam mı döver" diyen kadınların üzerine saldırdılar."

Başına darbe alan besteci-söz yazarı Muzaffer Uludağ ise "Su Ürünleri Kooperatif Başkanı’nı kanlar içinde görünce mani olmak istedim ama başımda odun kırdılar" dedi.

Topbaş: Gereği yapılır

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dayak iddiaları üzerine, "Kesinlikle fiziki eylem söz konusu olmamalı. Burada şayet böyle bir şey olmuşsa, gereğini mutlaka yaparız" dedi.

Savaş gibi

Zabıta dayağıyla Kooperatif Başkanı Müfit Çıkrıkçıoğlu’nun iki kaşının arasındaki bölge yarıldı, sağ gözü morarıp şişti. Fevzi Özyürek de sırtından yaralandı.

İÇKİ SATAN BÜFECİYE ZABITA DAYAĞI
Erdoğan’ın da yaşadığı Keçiören’de alkollü içki satan esnafın başına gelenler herkesi şoke etti

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da oturduğu Keçiören semtinde Tekel ürünleri satan Metin Şahin, zabıtalar tarafından dükkanında darp edildi. AKP’li Keçiören Belediyesi dayak olayında zabıtaları, ’şahsi olarak görev sınırları dışına çıkan davranışta bulunmak’la suçladı.

Yalnızca birkaç içkili restoranın kaldığı semtte, gece saat 23.00’ten sonra içki satışına izin verilmiyor. Turgut Altınok’un Belediye Başkanı olduğu Keçiören’de, geçtiğimiz hafta yaşanan vahim olayda, Metin Şahin ’içki sattığı için’ zabıtalarca darp edildi.

Karşılıklı yüzlerce dava açtılar

Dayağın ardından evden çıkamayan Şahin, içki satmak için direnen birkaç esnaftan biri. Bu nedenle belediyeyle 400 ayrı davası bulunan Şahin’in ruhsatı da birçok kez iptal edilmek istendi, ancak her seferinde mahkeme kararıyla yeniden bu hakkı elde etti. Başkan Turgut Altınok hakkında da iki suç duyurusunda bulunan Şahin’in, bu başvuruları kayda alındı ve Altınok hakkında soruşturma yürütülmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı’ndan izin istendi. Ankara Savcılığı, izin gelmesi halinde soruşturma açacak. Bu arada, Keçiören Belediyesi de boş durmadı ve Şahin hakkında çok sayıda dava açtı.

Dayağın ardından Keçiören Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada ise şöyle denildi: “Görevli zabıtaların şahsi olarak görev sınırlarının dışına çıkan davranışları tasvip edilmemekle birlikte, herhangi ihmal olup olmadığıyla ilgili araştırma için konu Teftiş Kurulu’na havale edilmiştir” denildi.

Babası, PROTESTO İÇİN afiş astı...

Dövülen büfeci Metin Şahin’in babası Pirfani Şahin, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’a tepkisini dile getirmek için büfenin camına “Keçiören Belediyesi’ne karşı 221 gün daha savaşacağım. Turgut gidecek şehir eşkıyalığı bitecek” ve “Şehir eşkıyalarının başı Turgut Altınok, kararmış ampulün arkasına saklanma. Gel şeffaf ekranda belediyeciliği tartışalım. Kim mat olursa Ankara’yı terk etmeyen namerttir. Varoş, Pirfani Şahin” yazılı iki afiş astı. Şahin, Keçiören’deki bu durumun Melih Gökçek’in başkan olduğu dönemden bu yana sürdüğünü de ileri sürdü.

BÜFECİ DAVA AÇTI

‘Çivili sopayla vurdular!..’

BÜFECİ Metin Şahin, kameralara yansıyan ve kamuoyunda tepki yaratan dayağı VATAN’a anlattı: “Gece saat 01.00’e kadar açık tutma ruhsatı olan tekel bayisine, saat 22.45 sularında gelen sivil ekipte görevli iki zabıta, çivili sopalarla küfrederek saldırdı. İlk darbeyi kafama allınca tezgahın arkasına düştüm. Orada infazımı yaptılar, küfrettiler. ’Seni öldüreceğiz, bu saatte büfe niye açık’ diye bağırdılar. ’Allah rızası için yapmayın, izin verin dükkanı kapatayım’ dedim, dinlemediler. ’Allah’ı da seni de tanımıyoruz’ dediler. Sonra, yara bere içinde dükkanı kapattım. Bu sefer dükkan kapısı önünde, yine vurdular. Günlerdir ağrı, bulantı çekiyorum, kusuyorum, en ağır darbeyi alnıma aldım.”

Kimse yardım etmedi

Dövülürken kimsenin kendisine yardım etmediğini de öne süren Şahin, “Olay günü dükkanda tek başımaydım. Etraftan yardım istedim. ’Allah rızası için yardım edin’ diye bağırdım. Ancak kimse yardım etmedi. Bir ara evlerden birinin perdesi kıpırdadı. Her nedense insanlar korktukları için bana yardım etmek istemedi” dedi.

YORUM:
Yorum yapılacak bir şey yok herşey ortada efendilerimizin istediği doğrultuda yaşıyoruz insanın içinden isyan çıkartmak getiren olaylar bunlar ama halkımız efendisine bu tutkuyla bağlı kaldıkça bu olaylar şimdiye kadar olduğu gibi devam edecek. Birde şu pişkin adamın dedeği yokmu; "Kesinlikle fiziki eylem söz konusu olmamalı. Burada şayet böyle bir şey olmuşsa, gereğini mutlaka yaparız"
Sizcede koyun gibi güdülmüyormuyuz???????

Konu rovereagle tarafından (30-08-2008 Saat 12:58 ) değiştirilmiştir..