Tekil Mesaj gösterimi
  #3 (permalink)  
Alt 30-08-2008, 02:59
Şey'ler Şey'ler isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Arıza

1-WYATT---- Peki ama, neden korkaklık diyorsunuz buna ?

RUSSELL-- Yaşamla, şunsuz ya da bunsuz savaşamazsınız demek korkaklıktır. Herkes yaşamın kendisine verdiği olanaklarla yaşam savaşına girmek zorundadır.Yüreklilik, bir bakıma budur.

‘’Yaşam savaşı.’’
-Bu kavram,evrensel bir gerçeklik midir?

-Russell yaşama savaş gözüyle bakıyor diye,Yaşama, yaşam savaşı demezsem ya da bir Hindu,Yaşam; paylaşmaktır derse,yaşam savaşına katılmadığımız için yürekli olmaz mıyız?

-Yaşama savaş demediğimiz için,bir dine inanan insan olmak zorunda kalır mıyız?

-Bu arada yaşam niye savaş? Savaş olduğu için mi savaş,yoksa sonradan savaşı ben mi icat ettim? Tanrıyı ben icat ettiysem,yaşam savaşını da ben icat etmiş olabilir miyim? İcat ettiğim Tanrı fikri yanlışsa,yaşam savaştır fikri neden doğru? Yoksa yaşam savaştır sözü,doğaya/tabiata, düşman/alt edilmesi gereken varlık olarak bakanların doğrusu mu? Onların doğrusunu benim doğrumdan üstün kılan ne?

-Koyun yıldırımdan korkmuyor da ben neden korkuyorum? Koyun kadar yüreğim yok mu? ya da beynim? Devasa bir gürültüyle patlayan gökgürültüsü otlaklarda gezen geyik sürüsünü darmadağın ederken ,neden beni bir araya getirip Zeus’a ibadete/kurban vermeye itiyor? Hangi beyinsizlik(yoksa, fazlaca beyinlilik!) seviyem geyiğinkinden daha düşük? (İnsan buraya/dünyaya ait değildir sözüne sonuna kadar inanırım,aksi takdirde yıldırımdan korkmayan koyundan daha korkak olacağım sözü hiç mi hiç hoşuma gitmiyor)

2-Russell'ın göz önünde bulundurduğu dinin her şeyden önce Hristiyanlık dini olduğu, daha sonra görüşlerini genel olarak din kavramının tamamına yaydığı görülmektedir.

-Russell’ın,Hristiyanlık dininden yola çıkıp daha sonra ‘’Din’’kavramının geneline eleştiri sunması ne derece bilimsel veya eleştirel?

-Russell, Aborjin inancını da irdelemiş mi?Onlardaki insanın doğa ile barışık olunmalı ilkesi,doğadan korkmaktan mı geliyor yoksa saygıdan mı?Bunu da araştırmış mı?(Sanki ben araştırdım)

Gerçek;kendi kanatlarıyla sonsuza uçan Hürr'lerindir,başkalarının malzemesiyle baraka yapan asalakların değil.

Konu Şey'ler tarafından (30-08-2008 Saat 03:10 ) değiştirilmiştir..