Tekil Mesaj gösterimi
  #25 (permalink)  
Alt 29-08-2008, 17:37
Enfeksiyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Enfeksiyon Enfeksiyon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Hakkaten Arıza

Polis her sistem de egemenin uşağıdır...Varlığının yegane sebebi budur. Polis teşkilatı halkı korumak üzere değil, onu kontrol altında tutmak için dizayn edilmiş bir kurumdur. Kendisine biçilen görev Nazi kamplarında bazı Yahudilerin eline birer sopa verilip kendi halkını baskı altında tutmasının istenmesiyle aynıdır. Polis ait olduğu sınıfa yabancılaştırılarak, eline onları ezmesi için güç ve yetki verilerek, diğer yandan da içinde ki öfkeyi biriktirebilmesi için ezilerek kontrol altında tutulan bir maşadır her düzen de... Kimin babası, kimin amcası farketmez... Elbette ki kendi evlatlarına karakolda ki zavallıya yaptığı muameleyi yapmayacaktır. Şu da bir gerçekki, başka türlü davranmaları da imkansızdır. Sistem onları nasıl yoğurduysa öyle kalacaklardır. Şimdilerde sistem yeni ürününü sunuyor piyasa ya...Ergenekon da olduğu gibi poliste de yeni yapılanma içine giriliyor. Artık kanun adamı değil, dinin ve müminlerin koruyucusu polisler... Geçen bir minibüste rastladım genç bir tanesine, şoföre fırça atıyordu ha bire... Uyarılarının hemen hepsinde haklıydı aslında, düzgün davranmasını, insan olmasını istiyordu... Ama bunu isterken hiç kanundan bahsetmedi genç adam, sadece allahtan ve müslümanlıktan örnekler verdi...Gözlerinizi kapayıp dinleseydiniz konuşanın bir kanun adamı değil, bir imam olduğunu düşünürdünüz. Bir minibüsün çarpıp öldürdüğü kadından söz etti bir ara... Kadın çok değerli bir insanmış, bilmem kaç kere Hatim indirmiş... Hergün trafik kazalarında ölen yüzlerce kişinin kabahati de çıktı ortaya işte ya da tacize uğrayıp polis tarafından kaale alınmayanların... Hatim indirmemişlerdi onlar... Bırakın Hatim indirmeyi islamın olmazsa olmazı başörtüyü bile takmıyorlardı... Şimdi aklıma geldi, bu konunun gündeme gelmesine sebep olan kadın başörtülü olsaydı , o polislerin tepkisi ne olurdu acaba... Yine minibüs ve otobüslerden bir örnek vereyim... Dikkat ettim artık gençler ve erkekler artık kadınlara yaşlarına göre değil başörtülerine göre yer veriyorlar...Başörtülü kadının kaç yaşında olursa olsun yeri garanti toplu taşıma araçlarıda...Onlar analarımız bacılarımız ya, diğerleri orospu nasıl olsa....