Alıntı:
Kumru´isimli arızadan alıntı
Bu ülke kadınların kendilerine tanınan özgürlüğü ellerinin tersiyle itip birilerinin karısı, bacısı olarak kalmayı kabullendikleri bir ülkedir. Bu ülkede her halt olur, çünkü bu ülke kadınları bunu haketmişlerdir...
Bu ülkede sizlere özgürlük tanınmış olmalı ki kadınlara tanınan özgürlükten bahsediyorsunuz.Bu ülkenin kadınları bunu hakediyor gibi bir genelleme yapmanız hiç hoş olmamış ve genellemeler her zaman boş şeyler içindir.Kadın ne zaman sesini çıkarsa ,tepesine vurulmuş."Hayır"dediğinde sokağın ortasında kurşuna dizilmiştir.Tekmelenmiş,ağzı burnu kan içinde kalmış haber bültenlerine konu olmuş, bizlerin "vah vah" dediği zavallı haline düşmüştür kadın benliği.İlk önce kadınların bunu hak ettiğini söylemek yerine "Toplumdaki kadın anlayışını "değiştirmek lazımdır.Yine kıt beyinle ülkemizin insanları feminizm gb kadın haklarını savunan bir anlayışı;lezbiyenler birliği,sosyete takımının oyuncağı,erkeklere düşman bir anlayış sistemi olarak görmektedir ve öyle benimsemekle kalınmamış,benimsetmişlerdir de.Bu insanların eğitim ve öğretime ihtiyacı yok beyne ihtiyacı var.
|
Bunlara engel olmak için bir çaba sarfetmişmidir peki ? Kimse inkar etmesin bu ülke kadını Avrupa daki bir çok hemcinsinin büyük mücadelelerle ulaştığı haklara hiç çaba göstermeden sahip olmuştur. Düşünsenize bir islam ülkesinde kadına (hemde 20. yüzyılın ilk yarısında) böyle haklar tanınması karşısında kadın ne yapmıştır? Ben söyleyeyim kıçını bile kıpırdatmadan beklemiş, en sonunda da ne idüğü belirsiz bir bez parçasına satıvermiştir elindekileri... İngilterede, Fransa da onların elde ettiği hakları elde etmek için kadınlar büyük mücadeleler verirken onlar şimdi Humeyniden daha az sevdikleri(hiç sevmedikleri) adam sayesinde bu haklara sahip oluvermişlerdir. Belki de budur bu hakların kıymetini bilmemelerinin, yenilerini istemek yerine birilerinin kadını olmayı istemelerinin sebebi...Çünkü onlar beğenin veya beğenmeyin bu haklara hiç çaba göstermeden sahip olmuşlardır. Benim şu ana kadar bahsettiklerim kanuni haklardır. Ama toplumda ki kadına mal muamelesi yapılmasına sebep olarak da yarı yarıya kadınları suçlu görmekteyim, iki sebepten dolayı...Birincisi bu ülke kadını zora hiç gelemez, bu yüzden de sesini çıkarıp mücadele etmeyi sevmez, hatta mücadele edenlere de(örneğin aktif feministlere) lezbiyen, evde kalmış gibi yaftaları yapıştırmaya bayılır. İkincisi ise son yıllarda trend haline gelen şu türban olayı...Bu resmen erkeğe senin egemenliğini kabul ediyorum, ben senin yanında ikinci sınıf bir yaratığım demekten başka bir şey değildir. Kimse çıkıp bana bunun bir inanç meselesi olduğunu söylemesin, şekil müslümanlarının % 90 ının namaz, oruç gibi farzları bile yapmadıklarını biliyorum. Hal böyleyken kadının kendini ezen erkekten kurtuluşu beklemesi salaklıktan başka bir şey değildir bence... Sen teslim bayrağını çekmişsin, binlerce yıldır seni mal olarak gören erkeğin, şimdi birden hidayete ererek sana insan muamelesi yapmasını bekliyorsun... Yok öyle yağma, önce sen kendin için bir şey yapacak, insan olduğunu haykıracaksın... Duymayacaklar, tekrar haykıracaksın...Taa ki duyana kadar... O yüzden ezilmişliğiniz için sizi ezenlerden önce, ezilmenize yeterli tepkiyi göstermediğiniz için kendinizi sorgulayın... Düşmanınızın size merhamet göstermesini beklemeyin, onu yenin, bedeli ne olursa olsun... Kadınlar hakkında her eleştiri getirene de kadın düşmanı gözüyle bakmayın lütfen, dost acı söylermiş...