Alıntı:
autochaos´isimli arızadan alıntı
bırakın vanı ardahanı istanbul veya izmirde bile kadınlar yalnız sokağa çıkmaya korkuyor tacizler yüzünden. yani rahatsızlığın ötesinde özgürlüğü kısıtlayan bir durum var ortada.
"Kadınlar şikayet etsin ki, sorun görünür olsun"
bu okadar kolay değil işte, mini etek giydiği için yolda polisten tokat yiyen kız kime gidip şikayetçi olacak, nerden bilecek tepki gösterdiğinde çevredekilerin de o şahıstan yana çıkmayacaklarını. tacizin üstüne birde dayak mı yesin. konuşmak kolay, şikayetçi olsunlarmış. dilekçeyle mi değişecek yani toplumsal yapı...
|
Elbette öyle değişecek, yoksa nasıl yani??
NASIL değişebilir ki başka? Ööööyle sap sap beklicek miyiz, belki bir erkeğin, hele de polis olan bir erkeğin eşref saati hani olur a, gelir diye??
Elbette öyle değişecek... KARARLI olmakla değişecek...
2001de dayak yedim, şimdi artı epey bir eski olan kocamdan... Malum
prosedür >

, "şikayetçi olacaksan önce polis olan bi hastaneye gideceksin, hastane sana bakacak kifayette değilse ve öleceksen de farketmez. Yetmedi bi de karakola gideceksinnn!!!" Adam kafama vurdu diyorum, ama anlayan VE umursayan kim?
O gece ben ifade verirken, meğer zenciler de varmış orda İngilizce konuşan...
BANA O HALİMDE BEDAVADAN TERCÜMANLIK YAPTIRMAYA KALKTI İÇİNE ŞEETTİĞİMİN İNSAN MÜSVEDDESİ VE ADINA HASBELKADER POLİS DENEN O UCUBE YARATIK(LAR)...
Ve son gücümü toplayıp bağırmak zorunda kaldım, avaz avaz, hiç de artık korkmadan... Zaten gözlerim darbeden şişip kapanmış... Beyin röntgeni, MRı falan neyse artık çektirmem ve müşahade altında kalmam gerek... Sonrasında 21 gün iş göremez raporu alınabilen bir darp vakası bu... Hayvanın derdine bak!!
Tabi ki dilekçe ile olacak...
SEN BANA BUNU YAPAMAZSIN!! demekle olacak...
Ve bunu HEPİMİZ demeliyiz.
Demek zorundayız...
Yoksa, TÜRKİYE RAKI SOFRASINDA YA DA İNTERNET SAYFASINDA KURTULMUYOR... Öyle sanmak sadece koyu nevroz; bkz: Karen Horney'in nevroz teoremi...