hurly burly'den
unutulmaz olması kişiseldir

replik konseptinin biraz dışına çıkıp uzun da tutmam umarım sıkmaz okuyucuları.
Sean penn: eddie
kevin spacey: mickey
robin wright penn: darlene
garry shandling: artie
anna paquin: donna
chaz palminteri: phil
Yakın iki dost olan eddie ve mickey, eddie’nin hatununu (darlene) mickey’in gece yemeğe çıkarması ve olayların gelişmesi ile birlikte eddie’nin bunu kabullenememesi üzerine eddie ile mickey arasındaki sözsel münakaşadan sonra eve döndüklerinde karşılarında artie ve bir hatunla (donna)karşılaşırlar.
Mickey: merhaba
Donna: artie, artiee
Artie: merhaba
Mickey: artie, evlendiğini söylememiştin bize
Artie: ha o mu? Onu asansörde buldum, istermisin onu?
Mickey: ne demek istiyorsun?
Artie: yaniii, burası fazla kalabalık, bu yüzden
Donna: artieee, havuz
Artie: tamam, havuzda yüzmek istiyor
Mickey: öyle mi?
Mickey: merhaba, ben mickey, havuzumda yüzmeni seyretmeye bayılırım
Donna: teşekkür ederim mickey, ben donna’yım
Mickey: şirin artie, çok şirin
Artie: yaniii, istiyorsunuz onu, haa?
Eddie: habire bunu söyluyorsun artie
Artie: biliyormusun, bu sabah kahve içmeye çıkıyordum, o da lanet olası asansördeydi, sonra geri döndüğümde yine ordaydı, bi tesadüf diyelim, ama öğle yemeğinden döndüğümde hala ordaydı, evet ordaydı
Mickey: demek asansörde yaşıyor
Artie: dediğine göre erkek arkadaşı onu öldürmeye çalışıyormuş, bu yüzden sokaktan uzak durmaya çalışıyormuş
Mickey: niye öldürmeye çalışıyormuş
Artie: film icabı olduğunu söyledi, ben de onu içeri aldım, sonra düşündüm ki benim ona ihtiyacım yok, sonra da belki sizin ihtiyacınız olur dedim, düşündüm de sizler bekar adamlarsınız, doğru mu? Ben de düşündüm ki stüdyoya giderken onu da size bırakırım dedim, emanet bir paket gibi
Eddie: yani onu bize mi veriyorsun?
Artie: he he
Eddie: peki biz onunla ne yapacağız? (artie kalakalır)
Mickey: kullanım kılavuzunu soruyor pakette var mı?
Artie: baksana eddie, bu çok geçerli. İşler durumda yavruyu getiriyorum, sense ne gibi davranıyorsun. Yaniii, kafan mı durdu senin?
Eddie: yaniii, evcil hayvanımız gibi mi olacak? Demek istediğin bu mu?
Artie: hı hı, evet
Eddie: yani ona bakacağız, canımız isterse becereceğiz.
Artie ve mickey: doğru, tabii
Artie: bu pratiğinizi arttırır. Hani bir kadınla falan tanışırsınızya (artie ve mickey arasında gülüşmeler)
Eddie: hah sanırım bu darlene olayını bilmiyor, darlene olayını duymadın artie
Mickey: gene başlama şuna eddie
Eddie: mickey gerçekten dinamit gibi bir .rospuyla ilişkiye girmiş ve çoook ciddi bir ilişki, yani getirmiş olduğun bu kızla pek ilgileneceğini sanmıyorum, yani bu bilirsin, bu onun duygularını kirletebilir.
Artie: bu aynı darlene mı oluyor eddie? Çünkü senin aynı bi darlene’in vardı.mickey yani bu şey mi. Eş mi değiştirdiniz? Çocuklar ben bunu anlayamadım, bişeyi kaçırmışım
Mickey: hiçbir konuda ciddi olmam artie bilirsin
Eddie: (havuzdan artık çıkan hatunun kolundan tutarak) bir müddet bizimle yaşamak istiyormusun canım?
Donna: evet
Artie: benim gitmem lazım, benim için yapması gereken, günde birkaç kez uğrayıp köpeğimi gezdirmesi
Eddie: ya kaçıp giderse?
Artie: yo, o öyle, ben son kullandığımda sağlamdı eddie, eğer garanti istiyorsan imalatçısını da ara, ciddiyim
Eddie: sen perakendecisin.
Artie: gözlerindeki ifadeye bakarsak ben lanet olası vakıf görevlisi sayılırım. Teşekkür ederim.
………………………… (artie ve eddie arası diyaloglar)
Eddie, artie’yi uğurlar. İçeride mickey ile donna arası muhabbet gelişir…. Bu arada üst katta valium (sanırım bir çeşit kokain) alan phil aşağı iner.
Eddie: (mickey’e ciddi ilişkisinden ötürü laflar sokan eddie, donna’yı kucaklar)
Donna: bana ne yapmak niyetindesin?
Eddie: becermek niyetindeyim
Donna: aaooovvv
Eddie: a, oldu mu?, birlikte yukarı çıkalım donna
Donna: olur
Phil: gerçekten ben de varmıyım bu işte?
Eddie: sen .rospu çocuğunun tekisin
……………………………
Not: sadece film, umarım feministvari yanıtlar verilmez.