Tekil Mesaj gösterimi
  #19 (permalink)  
Alt 23-08-2008, 21:25
Enfeksiyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Enfeksiyon Enfeksiyon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Hakkaten Arıza

Sevgili arkadaşım, bu yazı gayet eğlenceli ve bir yerde de öğretici bir yazı... Bir başka bakış açısı, bir başka düşünme tarzı sunuyor insanlara... Nedense aynı noktaya gelip duruyoruz seninle, diğerlerinin inancını benimkinden üstün kılan nedir? Bizlere hakaret etme özgürlüğü varken bizim kendimizi esprili bir şekilde ifade etme hakkımız yokmu? Bana şunu diyebilirsin, "orada yazılanlar gerçeklere uymuyor, belli bir dine veya inanca hakaret ediyor"...Bende o zaman sana "gerçek nedir" diye sormadan önce senin gerçeğine uymayan nedir diye sorarım. Peşinden de hakaret kabul ettiğin şey nedir diye eklerim...Üslup konusuna takılmışsın sanırım, tanrının üslubu hakkında net bir fikrimiz yok hiç birimizin(kendinden devamlı çoğul olarak bahsetmesi dışında)... Sanırım bizlerin yüzlerce yıldır katlandığı şeyin milyonda birine katlanma zamanı geldi inananlarında, insanlar artık fikirlerini özgürce söylemek istiyor...Tabuların ve dogmaların kendilerini devamlı baskı altında tutmasından bıkanlar artık inandıklarını veya inanmadıklarını özgürce haykırmak istiyor.Bir inancın diğerinden sayısal üstünlüğü sebebiyle baskın olmasını kabullenmiyor artık kimse... Ben bu yazıyı buraya astım, okursun ve beğenmezsen eleştirirsin ama bana neden bunu yazdın diyemezsin...İşte orada benim özgürlüğüme tecavüz etmiş olursun...