Tekil Mesaj gösterimi
  #31 (permalink)  
Alt 18-08-2008, 16:30
vasko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vasko vasko isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

Eşcinsellik günah mıdır?

NİSA SURESİ 15.VE 16 AYETLER
15. Kadınlarınızdan eşcinsellik/sevicilik yapanlara karşı içinizden dört tanık getirin; eğer tanıklık ederlerse o kadınları, ölüm canlarını alıncaya ya da Allah kendileri için bir yol açıncaya kadar evlerde tutun.

16. Eşcinselliği içinizden iki erkek yaparsa onlara eziyet edin. Bu ikisi tövbe eder, durumlarını düzeltirlerse onlara eziyetten vazgeçin. Allah Tevvâb'dır, tövbeleri çok kabul eder; Rahîm'dir, merhametine sınır yoktur.

Evet günahmış. Kuran'da öyle yazıyor, eminim diğer dinlerde de buna benzer şeyler diyordur... Dogmatikliğe uymak lazım değil mi.
Bizim yerimize bir kitap düşünsün. Evet günahmış, hadi eşcinsellere eziyet edelim. İnsanların birbirine eziyet etmesini söyleyen bir dine inanmam ben...

Eşcinsel olmak günah ise eğer, bu günah Tanrı'ya aittir. Eşcinsel insanı eşcinsel olarak yaratan kendisidir çünkü.
''Yaratılanı severim yaratandan dolayı''. Eşcinsel insanı yaratan Tanrıyı seviyorsan, eşcinsel insanı neden sevmiyorsun?
Çünkü eşcinsellik sonradan seçilen birşey değildir: Her insanda bir miktar kadınlık hormonu ve bir miktar erkeklik hormonu vardır. Hangisi daha çoksa, ona göre karşı cinse yada aynı cinse cinsel yönden istek duyarsın. Bu eşcinsellerin suçu değil. Doğmak suç olamicağı gibi eşcinsel doğmakta suç değildir.

Bunlara cevap olarak; Tanrı hepimizin içine iyiyi ve kötüyü koymuştur, ve seçimi bize bırakmıştır, diyorlar.
Şimdi iyi olan karşı cinse ilgi duymak, kötü olan aynı cinse ilgi duymak değilmi.
Ozaman burda büyük bir haksızlık söz konusu, Tanrının insanlara daha doğmadan uyguladığı eşitsizlik: Çünkü her insana farklı oranda iyi ve kötü koymuş.
Bazılarına erkek olduğu halde çok miktarda kadınlık hormonu koyup azıcık erkeklik hormonu koymuş, ve hadi seç bakalım iyiyi demiş. Bazılarına ise hem erkek yapıp, hemde erkeklik hormonunu yüksek tutmuş. Bu durumda bu adamın iyiyi seçmekte bi çaba göstereceğini sanmıyorum. Tanrı onun yerine seçmesi gerekeni seçmiş zaten...
Peki tanrı ilk bahsettiğim o kadınlık hormonu yüksek olan adamdan ne istiyordu? Tanrının gözünde her insan eşit değil midir???

İyi olan seçim bizi mutlu etmeli değil mi? Peki olduğundan farklı davranmaya çalışmak iyi birşey mi? Böyle yapmaya çalışmak iyi hissetirir mi? Bu insan için yararlı mı? Hiç sanmıyorum. Tanrı iyi ve kötüyü yanlış seçmiş olmalı... Ama o asla yanılmaz değil mi? Bir bildiği vardır elbet...

Aileler çocuklarının bu doğuştan gelen seçimlerine saygı göstermeli, onları olmadığı biri gibi davrandırmaya çaılşmamalı. Bu çocuklarına yapıcakları en büyük kötülük olur. Böyle yapmak çok kötü sonuçlar doğurabilir. İntihar bile....

Çoğumuz bir eşcinsel gördüğümüz zaman tiksinir, iğrenir, korkar, eziyet eder, ve dışlarız (Aynı ayetlerin buyurduğu gibi).
Oysa bu onlardan korkmak vb gibi şeyler bizim bilinçaltımızda "acaba bende eşcinselmiyim" sorusunun bir sonucudur. Ama bu soruyu asla bilincimize çıkarmayız, çünkü olabilecek cevaplardan korkarız. Buda aslında eşcinselleri sevmeyen toplumun bir sonucudur.
Herkez kendine bir sorsun; ben eşcinselmiyim diye, olabilecek cevaplardan korkmayın. çevrenizin size uygulayabileceği baskıdan korkmadan, çünkü böyle bir çevre sizi sevmiyor, önemsemiyor, istediği gibi şekilllendiriyor demektir. Çevrenin kölesi olmaktan kurtulun ve sorun.
Ben sordum. Hatta ilk eşcinsellerin ne olduğunu, nasıl olduğunu öğrendiğim zaman. Erkeklere baktım birşey hissediyormuyum diye. Ve hayır, ufacık bir kıpırtı bile olmadı.. Eğer olsaydı şimdi hayatım gerçekten farklı olurdu

Birde dikkatimi çeken iki ayettede kadın ve erkeklere farklı bir yaptırım olması:
Erkek yaparsa tövbe etsin eziyetten kurtulsun. Kadın yaparsa tövbe hakkı bile olmadan ölene kadar kapatın odasına, belki Tanrı gelirde yardım eder. Oda gelirse artık....
Eşitsizliğe bakın?!!

......