Tekil Mesaj gösterimi
  #6 (permalink)  
Alt 18-08-2008, 16:23
ŞoReŞGeR ŞoReŞGeR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

sevgili alchemy
uzun yorumun için teşekkür ederim
uzunca tartışacak değilim buna zamanım da yok ...
dikkat ettiysen konuyu açarken bir sürü şey yazdım ve sen GENE bir kaç tanesini ele alıp bir sürü yorumda bulunmuşsun ki dediklerimden çok demediklerimi has almışsın..
evet sadece inanarak her şeyi başaramayız ama inanmadan da hiçbir şeyi başaramayız.. inandıktan sonra yan gelip yatarak başarıya ulaşırız da demedim
dedim ki insan mükemmeldir ve istediği her şeyi başarabilir... elbet öyle ama bu cümlenin geniş bir anlam taşıdığını da yadsımamak lazım..
insan isterse İNSAN GÜCÜ dahilinde istediğini başarabilir.. ama kalkıp da destek almadan 10 metre yükseğe zıplayamaz / ki kimsenin böyle bir dayandırağı yok
inandıktan sonra kendine; ve ardından çalışırsa başarır
neyse efendim laf salatası yapmadan kısa keseyim..
biri çıkıp da karşımızda büyük bir hedefinin olduğunu söylediğinde(mesela: ben aya çıkacam gibi) neden ona destek olmak yerine ona laf atıp hedefinden caydırıyoruz? çünkü kendimize inanmıyoruz... kendimize inanmadığımızdan başka bir insanın da bunu başarabileceğine inanmıyoruz...
haa şunu da söyleyeyim:
"bir güldeki dikeni fark ediyoruz da bir bataklıktaki gülü fark edemiyoruz"
bunu gördüm burda.. misal biri yorum yazıyor bir sürü güzel düşünce yazmış ama biri kalkıp tüm o güzel düşünceleri görmek yerine bir tane kötü düşünce bulup sadece ona yorum yapıyor...çok acizane..(ben de yapıyorum bazen bunu) isterdim ki bir sürü kötü düşünce yazıldığı halde o kötü düşüncelerden güzel olanını da görüp ona göre insana haksızlık yapmamak...
haa son yazdığın yorumu çok beğendim tekrar teşekkür ederim
(not: yazdığım son şey meclis dışınadır.. herkesi kapsamaz.. )