Konu: Kemalizm
Tekil Mesaj gösterimi
  #5 (permalink)  
Alt 17-08-2008, 19:19
lo-fi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
lo-fi lo-fi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Rütbesiz anarşik

Blog Başlıkları: 1
Kemalizm, zamanında İngilizlerin kullandıkları aşağılayıcı bir terimdi ki şimdilerde de bu kalıba sokulmakta.Nedense özgürlüğün savunucuları,bu kelimeyi duyunca afallıyor,mimikleri kasılıyor,istem dışı hallere giriyorlar.Her fikri tartışalım,konuşalım,saygı duyalım diyenler bu kelimeyi duyunca neden korkuyor?Ben bununu çözemedim.Birde "put"laştırma konusunda şunu söylemek istiyorum.Adam yapacağını yapmış ve ölmüş.Büyük bir liderdir,kadın benliği altında yaşayarak minnetlerimi sunarım ki kadını, geri kalmışlığın bağnazlığında iki yüz yıl ileri taşımıştır.Ama öldü öleli onu rahat bırakmadık."Put"laştırdık.Kirli ellerin değdiği "para"nın üstüne koyduk.Her yerde anıtını,büsünü yaptık,adına şiirler,öyküler yazdık ama bir türlü onun söylediklerini anlamaya çalışmadık.Düşündüklerini kavrayamadık.Nedensizce sevdik, hiçyerine sevmeyenlerimizde var.Kimine göre son peygamber oldu,asla sünneti yapılmayan.Bazı ülkeler sövecekleri zaman Atatürk'e ,kemalizme söverler,beğenmedikleri ideolojiye,bizimde bundan farkımız yok işte.Türki'yenin şu anda geldiği nokta da bu yüzdendir.

Herkesin hayalgücü tükendiğinde artık hiçkimse dünya için tehdit olmayacak ...