baştan söylemek isterim bu kat kat üstün şeyle kastetmek istediğim hepimizn bildiği tanımıyla bir tanrı değil. Hatta tanrıda olmak zorunda değil. Ne bende bilmiyorum
Ben herhangi bir dinden veya -izm'den değilim. Bunlar tüm kalbimle savunduğum inanç sistemim flnda değil.. Sadece düşünmesi hoşuma gidiyor
Ve hoşuma giden bu forumda da bunları paylaşmak, konuşmak istedim.
Bu kat kat üstün falan filan, konuyu saptırmak üzere olduğumun göstergesidir.
Gelelim köpeğin kuyruğuna.
o kat kat şeyin bizi hayal ettiği içinde biz varolabiliriz, yada bizi yarattığını sanmasını istediğimiz içinde onu yaratmış olabiliriz.
İkiside olur olmaz.
Aynı anlatmaya çalıştığım resimde ki gibi:
Biri gerçek diğeri hayal. Gerçek olan düş olana kendisini hayal ettirmiş, ama hangisi?
köpek kuyruğumu ısırmış yoksa kuyruk mu köpeği? Hangisi kafa hangisi kuyruk :P
Ben yazarın dediğini tekrarlamıyorum.
"Düşüm beni düşündü aha düş oldum, yok bende onu düşünüyom o düş oluyo.. noluyo lan?"
Gibisinden bir şey anlatmıyorum. Bu hakkaten dediğiniz gibi köpeğin kuyruğunu ısırması oluyor
Bense hangisi hangisini ısırıyor diyorum? kuyruk sandığımız baş mı, baş sandığımız kuyruk mu?
Köpeğin başının nerde olduğundan şüpeliyim :P
Evet dediğin gibi bu bir bilinmez. Ama bu bilinmezi ortadan kaldırıcak bir cevap var mı?
Düş olmadığımızın kanıtı gene düş olduğu idda edilen gerçekliğimizden gösterilirse bu bir kanıt olmaz.
Ama düş olduğumuzun kanıtıda bu düş gerçekliğin dışında ki asıl gerçeklikten gösterilmelidir ki doğru olsun.
İkiside yerinde sayıyor.
En iyisi bir SİE!.. çekmek galiba....
Gözlerinizi böyle abidik gubidik şeylerle yorduğum için kusura bakmayın...
saygılar.
Kitabı okumak isteyenler için:
Sonu biraz sofinin dünyasını andırıyor. ilginç...