Konu
:
Anarşizm ve sosyalizm
Tekil Mesaj gösterimi
#
49
(
permalink
)
10-08-2008, 13:31
ŞoReŞGeR
Taze Arıza
Alıntı:
kaos
´isimli arızadan alıntı
Sana müslüman mahallesinde salyangoz satmakla ilgili cümleden bahsetmiyorum bak yukarıda bir link vermişim ve demişim ki o konuyu açanla araınzda bir fark yok yazdıklarımızı heyecanlanmadan sakin sakin oku. Olabilir gençliğin verdiği ateşle konulara hararetli yaklaşıyorsunuz ama bilip bilmeden her konuya yazmak olmuyor. Öncelikle buraya yazarken biraz sakin ol. Senin sorununu bilgisiz olmak olarak görmüyorum bilgisiz kalmak olarak görüyorum.
Bilmediklerini anlatayım, sosyalizmi bilmiyorsun, anarşizmi de bilmiyorsun komünizmide bilmiyorsun. Sosyalizmin sonundaki evre komünizmdir. Sosyalizmde liberter ve merkeziyetçi olarak kendi içerisinde farklı görüşlere sahiptir ama hepside komünizme giden geçici bir basamaktır. Oturup sana bunun izahını yapmak zorunda değilim. Buna vaktimde yok, elinin altında internet var, aman karşımdakini ezeyim türünden kişisel laf sokma ve kişisel ego tatminini bir kenara bırakıp açar biraz araştırırsan ne biz absürd şeyler okumak zorunda kalırız, ne de sen absürd absürd şeyler yazarsın.
oyytt oyyyt
bu konu uzadıkça uzayacak galiba... yaw seni anlayamıyorum hem kişisel saldırı yapma diyorsun hem de bana etmediğin lafı bırakmıyorsun
ama neyse birbirimizi kırarak bir yere varamayız.. bak beni cahil bir genç olarak suçlama en nefret ettiğim şey bu... daha 20 mesaj bile yazmamışken ben; neyi bilip neyi bilmediğimi nerden biliyorsun?
peki ne düşündüğümü tam olarak söyleyeyim sen de dinle non serviam
:
kendi yorumlarım:
sosyalizm: (klasik deyimle özel mülkiyetin olmadığı devlet sistemi) sırf başkalarında üretim aletleri var diye üretiklerimizin neredeyse %95ini üretim aletlerinin sahipleri olan patronlara vermeme yani kendi ürettiğimiz payı kendimiz almaya denir. yani kendi emeğimizi kendimiz harcarız.. tabii tamamını değil, bir kısmını da devletin elinde olan üretim aletlerinin üretimine, tamirine ve bakımına harcarız. elbette ki devlet de diktayı elinde tutan proleteryadır... (benim babam bir şoför ben daha 2 ya da 3. sınıftayken babam kamyondan 100 milyon kazanmıştı ve 90 milyonunu kamyon şoförüne vermişti..ben de babama dedim yaw baba tüm gün bu parayı kazanmak için neredeyse verem olacaksın ama neden paranın hepsini o adama veriyorsun...babam da dedi: oğlum kamyon benim değil ki...ben de şunu dedim: ee o zaman kamyon ne senin olsun ne de onun, kamyon herkesin olsun...
daha o zamanlar çözmüşüm olayı
)
komünizm: en basit deyimiyle devletsizlik... yani sosyal devrimin sosyalizmin son aşaması... burda artık işçi dikta devletine gerek kalmadan insanı insanlıktan çıkaran yönetim olgusunun tümüyle rafa kaldırılmasıdır... devlet sınırları bilen yoktur
zor ama imkansız değildir bence...
anarşizm: komünizmle kardeş bir ideolijidir... anarşizme göre insanın kendisini yaşayamamasının nedeni otorite yani yönetimdir insanın kendi içindekini yönetmesi dışında her türlü kural ve otoriteye karşıdır... yönetim insanı köleleştirir...
evet vatandaş"insanlar kurallar türettiler ve onlara uymak için her türlü doğa yasasını ezdiler"
şimdi benim cahil olduğumu size düşündürten ilk yorumuma gelince
aslında burda ters fikre kapılmamızın nedeni basit non serviam abi
: sen anarşistsin ben sosyalist.. hem de komüznizmi istemeyen bir sosyalist( ilginç değil mi dedesini inkar eden bir evlat gibiyim
) şuan anarşizm en çok kapitalizme karşı çünkü neredeyse tek büyük yönetim kapitalizm.. size göre kapitalizmi yıkmak, sosyalist devleti yıkmak hatta komünizmi de yıkmak gerekir çünkü komünizm de bir sistemdir bence...ben de diyorum ki kapitalizmi anarşizmle yıkın.. ama anarşist bir düzen olmasın çünkü başı boşluk gerçekten zor... (bunu da isterseniz tartışabiliriz..) kapitalizmi eğer anarşizmle yıkarsanız neredeyse komünizme varırsınız ama ben istemiyorum.. sosyalizmde kalmak BENCE daha iyi... çünkü sistemdeki açgözlülüğü yıkarsınız ama insanın içindeki canavarı yıkmadan komünizmi getirirseniz iç komünizm savaşı çıkar... ve ırkçılığın insanın geninde olduğu kanıtlandı....
dediğim gibi fikirlerim çok uçuk ve delice hatta cahillik kokuyor...
evet non serviam duyduğun en saçma fikrimde ısrarlıyım: anarşizme varın ve sosyalizme geri dönün
eğer anlatamadıysam daha somut da anlatabilirim... ve yazdıklarımdaki eksiklikleri giderirseniz de sevinirim
ŞoReŞGeR
Açık Profil bilgileri
ŞoReŞGeR - Özel Mesaj gönder
ŞoReŞGeR ait bütün Mesajları bul