|
Tamam madem maddeleri siz yazdınız sizin yönteminizle gidelim.
Ben “Yanlış nerede” dediğiniz için yanlışları gösterdim.
İşte benim doğrularım ;
1- Tanrı vardır ve alim-i mutlaktır.
Doğru
2- Sangre 92 nolu iletiyi, saat 14.00 yazıp yazmamakta özgürdür.
Doğru
3- Sangre 14.00ta 92 nolu iletiyi yazmıştır.
Doğru
4- Tanrı Sangre'nin 92 nolu iletiyi yazdığından dolayı EZELİ ilmiyle zamanın başlangıcından sonsuza kadar Yazdığı bilgisi mutlak ilmine dahil oldu.
Doğru
5- Bize (insanlığa ve yaratılmışlara) göre zamanın başlangıcından itibaren Sangre'nin 14.00ta 92 nolu iletiyi yazacağı doğru idi.
Doğru (Fiil gerçekleştiği için)
6- Sangre 14.00'ta 92 nolu iletiyi yazmasaydı, Tanrı’nın böyle bir bilgisi olmayacaktı. Dolayısıyla 4. öncül olmayacaktı. (Fiil gerçekleşmediği için)
Doğru
6.1- Tanrı yanlış bir sanıda olamaz. Bu olanaksızdır. (1'den)
Doğru
7- Tanrının bilgisi mutlaktır. (Açıklık için 1'in tekrarı)
Doğru
7.1- Tanrının bilgisinin konusu olan olaylar, bizim zamanımızla gerçekleşmiş olaylardır. (4. ve 6. öncül den)
Doğru
7.2- Bizim yaşadığımız olaylar, Tanrı bilgisinin konusu olmaktadır. (Zaman problemi 6. öncül den)
Doğru
8- O halde, 14.00ta Sangre'nin 92 nolu iletiyi yazması dolayısıyla bize göre zamanın başlangıcından itibaren tanrının bilgisi zorunludur (6, 6.1 ve 7'den)
Doğru
9- O halde Sangre 14.00ta 92 nolu iletiyi yazmak zorunda değildir.
Doğru
10- O halde Sangre 14.00ta 92 nolu iletiyi yazıp yazmamakta özgürdür
Çelişki : Yok
Edit: Öncüller Yanlışa meyilli olarak geliştirildiğinden “Doğru” olması için düzeltme yapmak zorunda idim.
Şimdi bunlara da maddeleri yorum haline getirmişsin diyeceksiniz.
“Lütfen öncüllerin doğru veya yanlış olduğunu söyledikten sonra.. -Me -ma eki olmak üzere, eklerde değişiklik yaparak olumlu veya olumsuza çeviriniz.. Bu değişiklik konunun başka yerlerine kaymasını önler ve öncülün yanlıştan doğruya kaymasını kolaylaştırır.. “ demişsiniz.
Böyle yaparsak Yukarıda yazdığım maddeleri 4. de sonlandırmak gerekir.
4. madde benim yazdığım şekilde olması şartıyla.
Tüm maddeler sizin “Tanrı’yı insanın eşiti zannı ile zaman ve mekanla sınırlı gibi algıladığınız için”
(veya ben yazdıklarınızdan öyle anladım.) size göre doğru bir sırada olabilir ama bence bu uslamlama 4. maddede kesilmeli, 5. madde de benim yazdığım şekilde kalabilir, diğerleri yoruma girer. Son ikisi de lüzumsuz olur.
Selamlar.
|