|
Bir kere ben biz kardeşiz demiyorum ki, ya tüm insanlar kardeştir ya da hiçbiri değildir. Öyle Türkü Kürdü olur ABDlisi İsraillisi olmaz diye birşey yok. İkincisi, Ben bu vatana bağlı değilim o anlamda zaten, Oğuz olmasam da Türk kökenli olmama rağmen. Ben duygularına saygısızlık etmek istemedim, bunu belirtmek isterim. Tek şey demek istedim aslında...
Sen hesabı biraz da içinden çıktığın topluluğa sorsana... Büyükşehirlere göçüp birbirinize görünürde çok kenetleniyorsunuz, ama aslında yaptığınız kenetlenmek falan değil ki, düşmanlık... Ben bir varoşta yaşıyorum ve Kürt nefes alıyorum, Kürt kokluyorum... Herkes herkesle kavgalı, ama dışarıya karşı kenetlenmiş halde bir kere. Hem siz nasıl bir azınlıksınız ki, asla azımsanmayacak kadar yerde ben sizi görüyorum? Ve de girdiğiniz her ortamda, ortama uyum sağlamak yok, sadece kendinizi diretmeye çalışıyorsunuz... Almanyaya giden Türklerin sevilmemesi durumuna benziyor bu iş giderek...
Eğer anlayış bekliyorsanız, göstereceksiniz de. Beni sizin Kürt olmanız ilgilendirmiyor ki. Günlük ve yaşamsal ritüellerimi baltalamanız ilgilendiriyor. Sıfatınız Gürcü ya da Laz olsaydı da aynı şeyi söylerdim. Mazlum edebiyatı da bir yere kadar... Önce herkes kendi tarihini ve neden bu düşmanlığın oluştuğunu öğrensin; bu iş sadece duygu sömürüsü ile olmuyor...
Sonra başlanır Halis Toprak'tan, oralara tesis kurarken aynı zamanda uyuşturu imparatorluğuna neden destek veriyor...? Ya da Kamran İnan'a, ve pekçok gelmiş geçmiş ve cari siyasilere vs. sormalı... Ağababası onlar...
Doğduğunuz topraklar biraz, hatta birazdan da daha çok onlara ait. Onlar da sizden... Bakın siz şu ironiye...

Tökezlemişliğim 2. basamaktan geliyor
|