|
Ben de bir bayan olarak söyleyeyim bence "günümüzdeki kadınlar" lüks ve huzurlu yaşama çok fazla önem veriyorlar ayrıca acaip bir kariyer tutkuları var.Anlayacağınız erkeklerden çok daha hırslı bununla beraber başarılı ya da başarısız olabiliyorlar.Fakat aynı şey bana kalırsa felsefede ve ya herhangi bir sanat dalında geçerli olamaz.Yani felsefe ve sanat öyle aniden yükselip hep havada kalacağınız işler değil.Ayrıca para getirmesi çok uzun sürer yada hiç getirmez ve ya bir kere getirip daha sonra getirmez.Bu alanlardaki en önemli kişiler daha çok öldükten sonra değer bulup üne kavuşmuşlardır.Hiç biriside öyle krallar gibi yaşamamıştır.Kadınlardaki aşırı savunma ve güvende olma isteği yüzünden bu işler kadınlarca "garantili" iş değildir.Kadınlar hep para güvencesi isterler ve kendilerinden önce çocuklarını düşünürler.Her ne yapacaklarsa çocuklarına göre yaparlar.Ayrıca parasız kalmayı ve rezil olmayı, kabul edilmemeyi gururlarına yediremezler.İşte bu yüzden felsefe yapsalar bile bunu bir yaşam biçimine dönüştüremezler.
Tabi şimdi bayan arkadaşlar bana kızabilirler ama bende felsefeyle ilgileniyorum ve geleceğimi yazarlığa ve felsefeye göre kurguladım o yüzden bu başlığa yazma gereği duydum.Kadınlarda inanılmaz bir güvence isteği var ve bunu erkek olmadıklarına bağlıyorlar.Yani baştan kaybediyorlar artı bir de bunu kabul ediyorlar.
Kısacası bana kalırsa kadınlar hayatlarını güzel ve zorluklardan yoksun geçirmeye bu denli meyilli olmasalardı günümüzde bu alanda başarılı pek çok kadın görebilirdik.

Ben sıradan bir insanım ama ön sıradan
|