Alıntı:
neriman´isimli arızadan alıntı
aslında çok uyanıksın, konu içinde konu açtın alchemy. ama işin aslı senin dediğin gibi değil. mevlana zamanında bu kadar ciddi oyunlar dönmüyordu.dönen oyunlarda da masumiyet payı vardı.ki mevlana 'ın nazım kadar siyasi bir hayatı yoktu.ama şimdkiler öyle değil. çok sinsice...nazım ' ın mezarı türkiye ye getirilse, hem de kovulduğu ülkesine,çok daha kötü şeyler olur. oyunların içnde kayboluruz.daha 10 yıl öncesine kadar şiirlerini okumak yasaktı.2 yıl önce mersin ' de bir lise öğrencisi okuldaki şiir dinletisinde vatan haini 'ni okudu diye kıyamet koptu.hükümet aynı hükümet. şimdi ne oldu da 360 derece döndüler.hadi bakalım!
|
Sevgili neriman, herhalde benim aklım basmıyor... Ne olur? ne olacak, herşey, herkes ve hepimiz gibi oyuncak olur, öyle mi? Olmadık mı, olmuyor muyuz sanki? Ve bakanın dediği sanki külliyen yanlış; bugün birileri Nazım'ın mezarını ziyaret ederken kesenin ağzını açıyor, kimileri şeytan taşlarken taşa ya da ordaki zemzem (!!) suyuna, ya da ABD'de Empire State binasına yada Franda'da Eiffel Kulesine...
Sahiden hepsi de ne farklı...
Uyanık falan değilim ben, hatta olsa olsa şapşalımdır, çünkü bazan sahiden ne söylenmeye çalışıldığını anlamak üzere geri duruyorum; çünkü acaip bir laf kalabalığı dönüyor ortada. Herhalde bir bilinen vardır diyorum, ama bana bir şey ifade etmiyor sonucu... Yaşamama hiçbir DOKUNUŞU yok tüm bu söylenenlerin, hepsi adeta rüya kadar olmayan birşey...
Bu durumda, ben sadece adamın ruhuna bakarım. Yıllarca bir hiç uğruna hapislerde çürütülüp mahvedilmiş bir kişinin sembolik olarak mezarını ülkesinde bir çınar ağacının altına gömmekte ne gibi bir sakınca var? 1948'den bu yana gönüllü şekilde globalleşen bu düzenin giyotinine kendi boynumuzu kendimiz uzatmıyor muyuz sanki, olay buna mı kaldı?
Hangimiz bulduğumuz her fırsatta kendi içimizden çıkan değerleri savunuyor ya da onları savunmak üzere fırsat yaratıyoruz?
Hiçbirimiz...
Neden bu ülkenin muhalefet fikri = balta??
Nazım benim şairim. O bu toprağın şairi ve de bu toprakta olmak istiyordu. Sadece bu nedenle bu toprakta yer almalı...
Bize ne oluyor ben anlamış değilim...
İsreseniz YÖK'ün DEMOKRATİK OLARAK SEÇİLEN kadın rektörleri bertaraf etmesini tartışalım biz. Bence BİZİM için ÇOK daha anlamlı...