Alıntı:
non serviam´isimli arızadan alıntı
Tartışmak bana göre beyhude değil. İnsan -her kim olursa olsun, ister bir ulusun lideri, ister dini bir kişilik vesaire- topluma beyin yıkatılırcasına, düşünme işlevi köreltilerek, faraziyeler ile sevdiriliyorsa, sevdirilmişse toplumu dürtmek gerekir. Atatürk'ü seviyorlar çünkü onlara Atatürk'ü sevmeleri gerektiği öğretilmiş. Humeyni'yi sevenler için de çok farklı değil sanırım ki genelde bütün liderler toplumlarına sevdirilir.
|
1. tartışmanın beyhude olup olmaması konusundaki görüşüne saygı duyarım sonuna kadar.
2. beyin yıkama, düşünme işlevini köreltme ya da farazilerle sevdirme türü eylemler senin anlamlandırdığın dünyayı yansıtır, genel-geçer bir nitelik taşımaz. Ve anlamlandırdığın bu dünyayı kelimelerle-sanalda- ve bana göre sabit görüşlü bir siber karaktere karşı sarfediyor olman seni rahatlatabilir ama karşındakinde herhangi bir değişikliğe yol açmaz -ki karşındaki karakterin sana karşı yansıttığı görüşleri sağlam görüş çerçevesinde tartıp değerlendirmeye alsan bile-
3. toplum kavramına nasıl bir yükleme yaptığını bilemiyorum ama kendimce toplumu dürtmekten ziyade benliğimi dürtmeyi tercih ederim.
4. sevmek öğretilebilir mi? ya da öğrenilebilir mi?. gene bana göre muğlak bir konu ve bu tür forum ortamında bir sonuca varılamayacağını düşünüyorum. diyalektik foruma inanıyorsanız sonuna kadar devam derim o zaman.
5. bu tartışma devam eder ya da etmez... ama farklı bir açılım olarak diğer dünya milletlerinin liderleri olarak görülen kişilere karşı halkının olumlu ya da olumsuz bakış açısının genel olarak dışavurulması noktasında gelişen ya da gelişmeyen refleksler bakımından karşılaştırmalı bir araştırmanın gerekliliğine inanıyorum.