|
Son zamanlarda forumun msn ya da chat ortamı gibi kullanılmasından şiddetle rahatsız olanlardanım. Radyo ve mizahi alanları hariç tutarsak fikir paylaşımı üzerine kurulmuş bir sitede fikir paylaşımı yapılan konularda fikir paylaşımı yapan arkadaşların mesajlarını hiçe sayarak işi muhabbete ya da bir nevi sohbet ortamına çevirmek forumun kullanım amacını fazlasıyla aşıyor ve dikkat ederseniz site mesaj çöplüğüne dönmeye başlıyor. Bunun için pek tabi msn ya da özel mesaj sistemini kullanabilirsiniz. Benzer ihtiyaçlarınızı gidermek için bu alanda hizmet veren sitelere de gidebilirsiniz. Ben bu siteye geldiğim vakit bilgi ararım fakat özellikle son zamanlarda genç arkadaşların artışıyla endeksli bir şekilde bilgi alamadığım gibi konular çarpıtılıyor, bilip bilmeden her konuya mesaj atılarak yalan yanlış bilgiler aktarılıyor. Bilmeye biliriz ama bilmediğimiz konuları biliyormuş izlenimi vererek çarpıtmamalıyız. Bilgi almak için bunları okuyanları da şaşırtıyoruz. Her konuya yazmak zorunda değiliz ama kendini buna mecbur hisseden bireyler görüyorum, konunun başlığına bakıp içeriği dahi okumadan yorum yapanlar…
Ayrıca burada yazanların gönder butonuna basmadan önce en azından ne yazdıklarına bir bakmasını rica edeceğim. Sms mesajı gönderir gibi ileti atmanıza gerek yok, karakter kısıtlaması mı yapılmış? Anlaşılmaz, özenti ve bayağı karakter kullanımlarını hiç hoş karşılamıyoruz. Burada iletişim okunup yazılarak sağlanıyor ve bunlar okuyucuyu rahatsız eden etkenler.
Ve açtığımız konular bize ait değilse bize aitmiş gibi sunmak yerine kaynak eklememiz gerekliliğini daha ne kadar vurgulamamız gerekiyor?
Bu iş özveri, dayanışma ve otonomi istiyor ki kayıt olurken istenenler şu maddeler dahi hiçe sayılıyor ve okunmuyorsa, bu siteye saygı gösterilmiyorsa, bu siteden de saygı beklenmemeli.
"Beni tanıyan herkesin size söyleyeceği gibi, makbul biri değilim. Kötü adamı sevdim hep, kanunsuzu, hergeleyi. İyi işleri olan sinek kaydı traşlı, kravatlı tiplerden hoşlanmam. Ümitsiz adamları severim, dişleri kırık, usları kırık, yolları kırık adamları. İlgimi çekerler. Küçük sürpriz ve patlamalarla doludurlar. Adi kadınlardan da hoşlanırım; çorapları sarkmış, makyajları akmış, sarhoş ve küfürbaz kadınlardan. Azizlerden çok sapkınlar ilgilendiriyor beni. Serserilerin yanında rahatımdır, çünkü ben de serseriyim. Kanun sevmem, ahlak sevmem, din sevmem, kural sevmem. Toplumun beni şekillendirmesinden hoşlanmam."
|