|
Türk denildiğinde benim aklıma
gavurları küçümseyen , inançlarıyla dalga geçen ; ama hacca gavur araçlarıyla giden , gavurların bulduğu televizyonu buzdolabını kullanan , tepeden tırnağa gavurların aracıyla hayatını devam ettiren , ama yine de kendini yüce gavurları küçük gören ; cuma namazından çıkınca çok rahat bi şekilde müşteri kazıklayabilen , haftanın 6 günü sokakta gördüğü bayana bayanı rahatsız edecek şekilde çirkin sözler kullanan ama cuma günü insafa gelen , işi gücü "vay efendm biz avrupada zamanında nereleri fethettik fırtınaydık avrupa bizden çok şey öğrendi" diye böbürlenen ama aslında ırkı sağa sola yok yere saldırdığı için o yere göğe sığdıramadığı osmanlı ataları yüzünden şimdi avrupada barbar olarak tanımlanan , dinle çok rahat kandırılabilen , aydınlanmadan nasibini alamamış kitle aklıma geliyor.ha hepsi mi böyle elbette hayır.aziz nesin , nazım hikmet , uğur mumcu , ahmet taner kışlalı , ahmet necdet sezer ve atatürk ve diğer aydınlar.bu saydıklarım da türk.peki noldu sonları ? kimi bir partinin mitinginde yuh'landı kimi için idam kararı çıktı kimi canlı canlı yakılmaya çalışıldı kimi vatansever olduğu halde vatan haini olmakla suçlandı ve yurt dışı edildi.v.s.
ırkımla türklüğümle gurur falan duymuyorum.sonuçta gurur bi başarıdan sonra duyulur.ırkımı ben seçmedim. ki türkler(in bir çoğu) hoşgörüsüzler bir kere.
tüm türkler elbette böyle değil.ama malesef saydığım özellikleri barıdından türk çok fazla.biraz da onlar yüzünden gurur duyamıyorum türklüğümle.

" Vatanseverlik, silahlar,ordular, donanmalar , bunlar hâla uygarlaşamadığımızın göstergeleridir.Çocuklar anlayacaklar ; sadece kurulu düzene hizmet eden ve onu yücelten kuş beyinliler olduğumuzu.Bizler iğrenç ve hasta bir topluluğuz."
:: Zeitgeist Addendum
|