apolitik-a ve afaroz edilişimiz
önce apolitik gençlerden başlayayım..90larda doğan bizlerin büyük sorunlarından biri olan bu durumdan bahsetmek istiyorum biraz...
80lerden sonra artık devran döndü..devir değişti dünyayı kurtarmanın hiç kimseye kalmayacağı acı bir şekilde anlatıldı...80lerden sonra doğan bizlerden kimimiz(ama minicik bir kısmımız)geçmişte olan biteni anlamaya ve gelceğe yön vermeye heveslendik..pek çoğumuz ise yeni bir kavram yaratıp onun ardına sığındık..apolitik..ama hayır!bu kavramı biz yaratmadık..şimdi büyüklerime soruyorum neden?bizi bu denli uzaklaştırmanızın sebebi neydi?yakınır bazen büyüklerimiz"şimdiki gençlerin dünyadan haberi yok dertleri tasaları giyim kuşam"..anlamam bunu..annem sivri dilli oluşumdan ve her fırsatta hocalra dil uzatışımdan çok korkardı..beni her fırsatta saygılı örnek bir öğrenci olmaya davet ederdi..sanıyorum bunun için haklı sebepleri vardı..şimdi çevremdeki yaşıtlarıma bakıyorum inanamıyorum..bu nasıl bi tüketicilik?nasıl bir cehalet?evet bende pek bilgili sayılmam ama en azından düşünme yetimi yitirmedim henüz..abime sordum bi gün"tek derdin kızlar..senin başka sorunların yokmu?" "niye bi sorunum olsun ki?"dedi"üniversite bitiyo bu sene işim hazır evim barkımda var şimdi kızlardan başka neyi kafama takabilirmki?" "mesela daha toplumsal şeyleri?"diye sordum bi umutla "ben senin gibi entellektüel yetişmedim kızım..ama belkide böylesi daha iyi oldu..yani sana bakıyorum da"dedi..şaşırdım..bi insan çevresinde olan bitene karşı nası bu kadar duyarsız olabilir?işte şimdi ben özellikle anne baba olmuş büyüklerime veryansın ediyorum neden apolitik denen o kavramın içine sürüklediniz bizi?neden bizimde bilmemize görmemize gerekirse de yanmamıza engel oldunuz?yansaydık biz de eğer daha iyisi olmuyorsa bıraksaydınız kuşaklar boyu yansaydık hepimiz...
sen yanmazsan..ben de yanmazsam..nasıl aydınlanacak bu dünya?

la Beaute est Dans Larue...(güzellik sokaktadır)
Konu kafambozuk tarafından (24-07-2008 Saat 17:18 ) değiştirilmiştir..
|