Konu: Korsan
Tekil Mesaj gösterimi
  #1 (permalink)  
Alt 22-07-2008, 01:06
anarCHEist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
anarCHEist anarCHEist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

Talking Korsan

Korsana hayır.
Korsan bir suçtur.
vs. vs. vs........

Korsan film, kitap,giyim,sigara,içki ve daha sayamayacağım bir sürü korsan var.

Benim değinmek istediğim şey korsan müzik ki bu kelimeninde doğruluğu tartışılır. Sanki karayiplerde denizcilerin yaptığı müzik tarzına karşıytmış gibi bir düşünce uyandırır hep bende her neyse uzatmayım. Ben bu gün korsan müziğe karşı bir sempati duymaya başladım nedenine gelince Hüsnü Şenlendirici'nin programında adını hataırlayamadığım bir kadını rezil edişi esnasında aklıma şöle bir soru takıldı. Müzik ne için yapılır.
A: Zevk için
B: Para için
C: Sosyal statü için
D: Birilerinin yapması gerektiği için
E: Bence göreceli (diyerek kendimi kadırabilirim)

Şimdi soruya cvbımı şöle sınıflandırayım.
İbrahim Tatlıses müziği ne için yapar. Tabiki C (çünkü artık paraya doymuş)
Hüsnü Şenlendirici ne için yapar. B-C Belki A

Peki ben sırf biraz daha zengin olsun veya albümüm bilmem kaç bin sattı desin diye niye gidip İ. Tatlıses'in albümünü alayım... Zaten adamın yaptığını müzik olarak görmüyorum. Bence korsan o kadarda kötü bişi değil, çünki: zaten kendilerini geçindire bilecekleri kadar parayı kazanabiliyor sanatçıların bir çoğu. Peki ben sırf güzel bir parçası var diye beğenip adamın 25 ytl lik albümünü alırsam sizce zaten öğrenci haşlığımın kendime zor yettiği bir dönemdeyken bu ne derece doğru kaçar. Onun altındaki dodge marka arabasını porsche yapabilmesi için benim gidip 25 liralık albümü almayıp korsan dinlemem etik değilse etik olan bu konu içerisinde nedir... Diyelim sanatçıların çoğu kendini geçindiremiyor, diyelim albümleri çok az sattı yaw zaten adamların tek konser biletleri 50 liradan ve bayram, yılbaşı extralarıda 75 milyardan başlarken bu adamlar daha neden yakınıyor anlamadım... Bir grup84 ankarada bi biranın 5 lira olduğu barda çıkarkende geçine biliyorlardı ki ben şahidim adamları 2 kez çıktıkları barda izledim. Şimdi neyin lafını yapıyorlar. Siz o albümleri bu kadar pahalı tutukça sanrım sizin tek alıcılarınız korsancılar olacak (malum orjinal albümden kopya çeklir.) Katılmayanlara da olacak saygım war çünkü bende yazarken tereddüt ettim Bazen suçlarda sosyal dengeyi sağlıyor <<<<<<<<<<<<<<<<<< ve işte bu mükemmel bir örnek bize...

yüzüm yere turab oldu, işim gücüm haraboldu, sevdan bana şaraboldu sen gideli.